Διεθνή

Τέξας: Μακελειό σε σχολείο με 10 νεκρούς – Έλληνας ο δράστης (pics&vid)

Τέξας: Μακελειό σε σχολείο με 10 νεκρούς – Έλληνας ο δράστης (pics&vid)
Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου.

Στους 10 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, 9 μαθητές και ένας καθηγητής – από την ένοπλη επίθεση άνδρα σε σχολείο του Σάντα Φε στο Τέξας.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές ο κύριος ύποπτος για το μακελειό στο Τέξας, είναι ένας 17χρονος μαθητής που ονομάζεται, Δημήτριος Παγκουρτζής. Οι αρχές έχουν προχωρήσει στην σύλληψη ενός ακόμα ατόμου. 

Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου.

«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εκρηκτικά που βρέθηκαν ήταν αυτοσχέδιες βόμβες και βόβμες με χύτρες ταχύτητας. 

Για το περιστατικό αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter στέλνοντας την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σε συνέντευξή του ανέφερε: 

"Οφείλω να ξεκινήσω εκφράζοντας τη θλίψη μας και την συντριβή μας για την δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς στο λύκειο Santa Fe του Τέξας, που έλαβε χώρα λίγο πριν. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και οι ομοσπονδιακές αρχές συνεργάζονται με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αυτό γίνεται εδώ και καιρό στη χώρα μας. Τόσα πολλά χρόνια, δεκαετίες, θρηνούμε τρομερές απώλειες ζωών και στέλνουμε τη στήριξη και την αγάπη μας σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτήν την απολύτως τρομακτική επίθεση σε μαθητές, οικογένειες, δακάλους και το προσωπικό του Λυκείο Santa Fe. Αυτές τις τραγικές ώρες είμαστε μαζί σας. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να κάνει ότι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους μαθητές μας, να ασφαλίσει τα σχολεία μας και να κρατήσει μακριά τα όπλα από τα χέρια εκείνων που φαντάζουν ως απειλή προς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους. Όλοι πρέπει να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο για να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά μας. Ο Θεός να κάνει καλά τους τραυματίες και να είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Μία πολύ θλιβερή ημέρα."

«Ένα πρόσωπο εισέβαλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK. Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Το σχολείο εκκενώθηκε σύμφωνα με οδηγίες της αστυνομίας.

Τουλάχιστον 12 είναι οι τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του Τέξας.

Ειδικότερα, επτά άτομα νοσηλεύονται στο Clear Lake Regional Medical του Γουέμπστερ, δύο στο Ιατρικό Κέντρο στην πόλη του Τέξας, και άλλοι τρεις στο «John Sealy» του Γκάλβεστον.

Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments