Lifestyle

Πέθανε ο Ρέτζι Λούκας παραγωγός επιτυχιών της Μαντόνα

Πέθανε ο Ρέτζι Λούκας παραγωγός επιτυχιών της Μαντόνα
Τα «Lucky Star», «Borderline» και «Burning Up» έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.

Ο κιθαρίστας της τζαζ, Ρέτζι Λούκας (Reggie Lucas), παραγωγός μερικών από των πρώτων επιτυχιών της Μαντόνα (Madonna), πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων.

Ο Λούκας, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχία, όταν ο Μάιλς Ντέιβις του ζήτησε προσωπικά να γίνει κιθαρίστας του στην ηλικία των 18 ετών.

«Ήταν πραγματικά απλό», δήλωσε αργότερα ο Ρέτζι Λούκας στο περιοδικό «The Fader» για την ένταξή του στον κύκλο του Ντέιβις.

«"Θέλεις να είσαι στο συγκρότημά μου, ***", μου είχε είπε ο Ντέιβις. Και είπα αμέσως ναι», είχε δηλώσει ο Λούκας. 

Εκείνη την περίοδο που ήταν στο συγκρότημα συνάντησε τον συνεργάτη του James Mtume, με τον οποίο έκαναν την παραγωγή πολλών τραγουδιών για καλλιτέχνες όπως η Roberta Flack και η Stephanie Mills. Με τη Mills κέρδισαν τα βραβεία Grammy καλύτερου R&B τραγουδιού και καλύτερης ερμηνείας R&B το 1981 για το «Never Knew Love Like This Before».

Όμως οι πιο μεγάλες επιτυχίες του ήρθαν το 1983 όταν έγινε συμπαραγωγός του πρώτου και ομότιτλου άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας – τραγουδοποιού Μαντόνα.

«Νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με τις τέχνες έχουν την τάση να παίρνουν τον εαυτό τους υπερβολικά σοβαρά» είχε δηλώσει την περίοδο που κυκλοφόρησε το άλμπουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαντόνα: Αγνώριστη, χωρίς μακιγιάζ και σε οικονομική θέση σε πτήση προς Λισαβόνα (pic)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments