Πολιτική

Αντιδράσεις για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Αντιδράσεις για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχθηκε βρισιές και μπουνιές από εξαγριωμένο πλήθος.

Φραστική και σωματική επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει. Στη συνέχεια ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ασκώντας και σωματική βία ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη. Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο πρωθυπουργός

Τζανακόπουλος: Ντροπή για τη φασιστική επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη

"Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter.

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Μήνυμα συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη έστειλε ο Στ Θεοδωράκης

"Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν" αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. "Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"." τονίζει ο κ. Θεοδωράκης

Καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου.

"Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης", προστίθεται, "καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη (pics&vids)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments