Άποψη

Οι νταλίκες του μέλλοντος θα καίνε ρεύμα

Οι νταλίκες του μέλλοντος θα καίνε ρεύμα
Η Mercedes-Benz Trucks πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές της στο νέο eActros, ένα μεσαίο φορτηγό ιδανικό για τις διανομές σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, η Mercedes-Benz Trucks, ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο με ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου θέτει σε φάση πραγματικών δοκιμών από επαγγελματίες οδηγούς- που εργάζονται σε μεταφορικές επιχειρήσεις στη Ευρώπη, το ηλεκτρικό της φορτηγό, το eActros.

Συγκεκριμένα, δέκα οχήματα σε δύο παραλλαγές, με μικτό βάρος οχήματος 18 ή 25 τόνων, δοκιμάζονται σε καθημερινή χρήση, με απώτερο στόχο να βγουν χρήσιμα  -και κυρίως αληθινά- συμπεράσματα τόσο για την απόδοση τους, όσο και για την οικονομία που μπορούν να προσφέρουν – και να συμβάλλουν πραγματικά στις «πράσινες μεταφορές».

Οι δοκιμαστές είναι εν δυνάμει πελάτες της γερμανικής φίρμας, οι οποίοι διανέμουν αγαθά μέσω του οδικού δικτύου και εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς και κατηγορίες επαγγελμάτων..

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες τοποθετημένους κοντά στους τροχούς του πίσω άξονα.

Κάθε ηλεκτροκινητήρας προσφέρει ισχύ 125 kW η καθεμία, με μέγιστη ροπή 485 Nm. Το συγκεκριμένο φορτηγό μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα.

Σήμερα, τα φορτηγά διαθέτουν ιδιαίτερα κοστοβόρους κινητήρες εσωτερικής καύσης, παρά, τις συνεχείς προσπάθειες των αυτοκινητοβιομηχανιών -μέσω των νέων τεχνολογιών- να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από τα ηλεκτρικά φορτηγά, τα υβριδικά αποτελούν μια ενδεδειγμένη λύση, όμως, παρά την εμπορική τους παρουσία εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν «νωχελική» απήχηση.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα του Νίκου Λιβανού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments