Ελλάδα

Αφού χτύπησαν τον Μπουτάρη μετά τον πήραν τηλέφωνο – Ο ρόλος του Κασιδιάρη

Αφού χτύπησαν τον Μπουτάρη μετά τον πήραν τηλέφωνο – Ο ρόλος του Κασιδιάρη
Τι είπαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων στους ανθρώπους του δημάρχου.

Προσπάθειες να προσεγγίσουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη φέρεται να έκαναν τις τελευταίες ώρες οι κατηγορούμενοι για την επίθεση εις βάρος του που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Γέφυρες προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη επιχείρησαν να ρίξουν τις τελευταίες ώρες οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, στον Λευκό Πύργο, στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων. Η σκοπιμότητά τους είναι προφανής, ενόψει και της δίκης των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων η οποία πρόκειται να γίνει σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον Γιάννη Μπουτάρη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν οπότε μετέφεραν τις προτάσεις τους, στους συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο. Εκτός αυτού, προσπάθεια να ρίξει γέφυρα προς τον Γιάννη Μπουτάρη έκανε και ένας άλλος από τους κατηγορούμενους, ο οποίος δικάζεται σήμερα. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ακούγονται, ο δικηγόρος του επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του δημάρχου.

Ο Κασιδιάρης και το τηλεφώνημα

Όπως μεταφέρει η Voria.gr ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, μεταφέροντας την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Να σημειωθεί πάντως πως η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο θα βρεθούν σήμερα τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη προσπαθώντας να τον προστατέψει.

Πηγή: voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικάζονται οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments