Αθλητισμός

Ρεάλ – Λίβερπουλ 3-1: Η αυτοκρατορία συνεχίζεται – Τρίτο σερί, 13ο στην ιστορία της

Ρεάλ – Λίβερπουλ 3-1: Η αυτοκρατορία συνεχίζεται – Τρίτο σερί, 13ο στην ιστορία της
Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ο Γκάρεθ Μπέιλ έβαλε το καλύτερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League, η ομάδα του Ζιντάν κυριάρχησε απέναντι στη Λίβερπουλ που έχασε τον Σαλάχ στο 30' και με το τελικό 3-1 κατέκτησε το 13ο τρόπαιο της ιστορίας της, το 3ο συνεχόμενο και το 4ο τα τελευταία 5 χρόνια.

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1 και η “βασίλισσα” συνεχίζει να γράφει ιστορία. Όπως ιστορία έγραψε και ο Γκάρεθ Μπέιλ. Λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, έπειτα από σέντρα του Μαρσέλο, ο Ουαλός σηκώθηκε στον… θεό, έπιασε ένα ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ανάποδο ψαλίδι και σημείωσε ένα γκολ – ποίημα. Ένα γκολ που θα το θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Το καλύτερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League.

Σ’ έναν τελικό γεμάτο με στιγμές που θα χαραχτούν βαθιά, αυτό το γκολ ξεχωρίζει. Ο τελικός στο Κίεβο ήταν γεμάτος εικόνες. Η πρώτη το κλάμα του Σαλάχ. Του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη φέτος, ο οποίος στο 30′ έβγαλε τον ώμο του. Και έβαλε τα κλάματα. Αποχώρησε από το γήπεδο με λυγμούς και λίγο αργότερα μαθαίναμε πως εκτός από τον τελικό, κινδυνεύει να χάσει και το Μουντιάλ. Τραγική στιγμή για τον Αιγύπτιο.

Μετά την αποχώρηση του Σαλάχ, η Λίβερπουλ… εξαφανίστηκε. Η Ρεάλ πίεσε. Πλησίαζε στο γκολ. Δεν το πέτυχε στο πρώτο μέρος, το έκανε στο δεύτερο. Με μια στιγμή επίσης αξέχαστη. Ο Κάριους είχε την μπάλα δικιά του, στα χέρια του. Πήγε να τη δώσει με το χέρι σε συμπαίκτη του, ο Μπενζεμά άπλωσε το πόδι, η μπάλα βρήκε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα. 1-0 με το πιο… αστείο γκολ στην ιστορία των τελικών. Ένα λάθος που στοιχίζει… καριέρες.

Η Λίβερπουλ για δέκα λεπτά έβγαλε αντίδραση. Εμφανίστηκε στο γήπεδο. Και ισοφάρισε με τον Μανέ λίγο αργότερα. Η κεφαλιά του Λόβρεν μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στον Σενεγαλέζο, που με προβολή την έστειλε στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή. 1-1 και ο τελικός είχε ξανά… ζωή. Μέχρι που απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα. Χάρη στο απόλυτο γκολ. Δεν είναι ιεροσυλία, αλλά πραγματικότητα. Το γκολ του Μπέιλ είναι καλύτερο και από εκείνο του Ζιντάν απέναντι στη Λεβερκούζεν.

Το 2-1 για τη Ρεάλ την έστελνε μια ανάσα από το 13ο τίτλο στην ιστορία της. Το δοκάρι του Μανέ ήταν η αντίδραση της Λίβερπουλ. Και η τελευταία ευκαιρία της να διεκδικήσει τον τίτλο. Δεν μπήκε, η Ρεάλ πήρε τον έλεγχο, ο Κάριους έκανε νέο τραγικό λάθος στο φινάλε σε σουτ του Μπέιλ, που διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Ρεάλ παραμένει στο πάνθεον. Εκεί που πέρασε και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Γίνεται ο πρώτος προπονητής που κατακτά τρία Champions League με την ίδια ομάδα. Και μάλιστα, τρία σερί! Μύθος! Όπως ήταν ποδοσφαιριστής. Μύθος και η Ρεάλ. Τρίτο σερί, τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια, 13ο στην ιστορία της. Η απόλυτη ποδοσφαιρική ομάδα. Η Ρεάλ είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Παντοτινή βασίλισσα!

Η Λίβερπουλ έχασε τον Σαλάχ και έχασε τα πάντα. Και ο Κλοπ έχασε ακόμα έναν τελικό. Έναν τελικό που δεν άξιζε τίποτα παραπάνω, βάσει της εικόνας της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπέιλ έβαλε το καλύτερο γκολ όλων των εποχών σε τελικό Champions League (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments