Αυτοδιοίκηση

Εβδομάδα Περιβάλλοντος και διαγωνισμός Graffiti στην Καλαμαριά

Εβδομάδα Περιβάλλοντος και διαγωνισμός Graffiti στην Καλαμαριά
Η Εβδομάδα περιβάλλοντος θα κλείσει το Σάββατο 9 Ιουνίου με δύο παράλληλες ανοιχτές εκδηλώσεις.

Σε έργα τέχνης καλούνται να μετατρέψουν τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων, καλλιτέχνες της πόλης που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δήμου Καλαμαριάς και θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Graffiti, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης “ Εβδομάδα Περιβάλλοντος”, η οποία ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου.

Μαθητές και κάτοικοι του Δήμου θα συμμετέχουν σε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Στις δράσεις, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, θα συμμετάσχουν δημοτικά σχολεία, φορείς ανακύκλωσης, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.

Η Εβδομάδα Περιβάλλοντος ξεκινάει σήμερα στο Πάρκο Φοίνικα. Τα παιδιά μέσα από το εργαστήριο Κεραμικής «Η γειτονιά που ονειρεύομαι» θα κατασκευάσουν χρηστικά αντικείμενα από πηλό, σπίτια, δέντρα και πάρκα, θα τα διακοσμήσουν με λουλούδια, φτιάχνοντας έτσι τη γειτονιά των ονείρων τους. Παράλληλα, θα μάθουν για την αξία της επαναχρησιμοποίησης, συμμετέχοντας με το Δημιουργικό Εργαστήρι στη δράση «Κατασκευάζουμε πινιάτα από υλικά ανακύκλωσης», δίνοντας έτσι πνοή σε άχρηστα υλικά. Την ίδια ώρα μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου θα φυτέψουν εποχιακά φυτά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς.

Ακολουθούν δράσεις όπως το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνικής Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), «Αρωματίζουμε με φυτά το Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο», θέατρο και παράσταση καραγκιόζη, ενημερωτικές εκδηλώσειις για την Ανακύκλωση και την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων.

Η Εβδομάδα περιβάλλοντος θα κλείσει το Σάββατο 9 Ιουνίου με δύο παράλληλες ανοιχτές εκδηλώσεις.

Η πρώτη αφορά τη Δράση επαναχρησιμοποίησης «Δώστε στα ρούχα σας μια δεύτερη ευκαιρία και ελάτε να κάνουμε τέχνη», και η δεύτερη τον διαγωνισμό Graffiti με τους καλλιτέχνες να μετατρέπουν τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων, σε «έργα τέχνης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 024 911 (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 8.00 -16.00).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments