Ελλάδα

H πρώτη θερμή εισβολή του καλοκαιριού – Πού θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

H πρώτη θερμή εισβολή του καλοκαιριού – Πού θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος
Ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι πλησιάζει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του καιρού.

Θερμή εισβολή από την Πέμπτη

Οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν την τάση να «ανηφορήσουν» προς την περιοχή μας και να μας επηρεάσουν από την Πέμπτη. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή της εβδομάδας που διανύουμε θα σημειωθούν οι πιο αυξημένες θερμοκρασίες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρατήσει η ζέστη μέχρι και το Σάββατο, όμως αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτή τη στιγμή.

Στους 37 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Από την Πέμπτη και έπειτα (για 1 με 2 ημέρες ακόμη δηλαδή), η θερμοκρασία θα ανέλθει σε επίπεδα καθαρά καλοκαιρινά. Έτσι, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πολύ τοπικά ακόμη και λίγο παραπάνω.

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες

Σε τέτοιου είδους καιρικές μεταβολές, οι ευπαθείς στη ζέστη περιοχές είναι οι εξής ακόλουθες :

– Θεσσαλία (στις εσωτερικές πεδινές περιοχές) – Κεντροανατολική Στερεά (πεδινές περιοχές της κεντρικής Φθιώτιδας και ένα μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας, με έμφαση στην Κωπαίδα ) – Ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως στον κάμπο της Αργολίδας δηλαδή περιοχές γύρω από το Ναύπλιο και το Άργος. Επίσης στα πεδινά τμήματα της κεντρονότιας Λακωνίας) – Νοτιοδυτική Πελοπόννησος (πεδινές περιοχές της Μεσσηνίας που είναι ευπαθείς στη ζέστη, όπως για παράδειγμα τα Αρφαρά)

Σε αυτές τις περιοχές, σε τοπικό επίπεδο, το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πιο τοπικά ακόμη και τους 38°C.

Οι θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν θα αποτελέσουν το «επίκεντρο» της θερμής εισβολής, όμως θα επικρατήσει και εκεί σχετική ζέστη.

ΑΘΗΝΑ :

Τρίτη : 34°C Τετάρτη : 34-35°C Πέμπτη : 35°C Παρασκευή : 36°C

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :

Τρίτη : 31°C (τοπικά στα δυτικά 32°C) Τετάρτη : 31°C (τοπικά στα δυτικά 32°C) Πέμπτη : 32°C (τοπικά 33°C) Παρασκευή : 31-32°C

Οι μπόρες παραμένουν παρά τον καύσωνα

Μέχρι και την Τετάρτη φαίνεται ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες που εκδηλώνονται στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επιμείνουν. Από την Πέμπτη και έπειτα θα επηρεάζουν κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Διαβάστε Eπίσης

Πώς η θερμοκρασία επηρεάζει τις επιδόσεις των μαθητών

Καλό μήνα και Καλό καλοκαίρι

Καιρός: Μίνι καύσωνας την επόμενη εβδομάδα

O καύσωνας θερίζει ανθρώπινες ζωές στο Πακιστάν – Τι ισχυρίζονται οι αρχές

Περισσότερα