Διεθνή

H νέα συνεργασία της Baume & Mercier τιμάει τον “άνθρωπο των ρεκόρ”

H νέα συνεργασία της Baume & Mercier τιμάει τον “άνθρωπο των ρεκόρ”
Το brand συνεργάζεται με την Indian Motorcycle και φέρνει ένα σχέδιο-αφιέρωμα στον Burt Munro.

Πριν μερικούς μήνες, η Baume & Mercier ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την πρώτη αμερικάνικη εταιρεία μοτοσυκλετών, την Indian Motorcycle.

Ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευση του πολυβραβευμένου Ελβετικού brand στην ιστορία των αμερικάνικων μοτοσπόρ, η συνεργασία έγινε με σκοπό το σχεδιασμό μιας νέας συλλογής ρολογιών που θα συνέχιζαν την παράδοση 188 ετών της εταιρείας στην προσιτή πολυτέλεια.

Έτσι δημιουργήθηκαν τρία νέα μοντέλα αφιερωμένα στο θρυλικό Burt Munro, τα σχέδια των οποίων αντιπροσωπεύουν πιστά το slogan της εταιρείας «Δέξου μόνο την τελειότητα, κατασκεύασε ρολόγια της καλύτερης ποιότητας».

Το 1967, ο Burt Munro, ένας τολμηρός άντρας από τη Νέα Ζηλανδία παθιασμένος με την ταχύτητα, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στον κόσμo και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των μοτοσυκλετιστών κατορθώνοντας εκείνο που κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει: να ξεπεράσει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, με μια παλιά τροποποιημένη μοτοσικλέτα Indian Scout στο Bonneville Salt Flats στη βορειοδυτική Γιούτα. Το 1926, ο Munro είχε αγοράσει την κόκκινη μηχανή του, με τον αριθμό 35 πάνω της.

Η Scout μοτοσυκλέτα του όμως μπορούσε να φτάσει μόνο τα 55 μίλια την ώρα, κι έτσι ο θαρραλέος δρομέας την τροποποίησε χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία και κατασκεύασε τα δικά του τμήματα κινητήρα από μέταλλο. Το project του διήρκησε 40 χρόνια. Το 2005, η ιστορία του Munro έγινε ταινία με τίτλο «The World’s Fastest Indian» και πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins.

To βασικό κομμάτι-αριστούργημα της συλλογής είναι το Clifton Club Indian Burt Munro Tribute Limited Edition, ένας αυτόματος χρονογράφος που περιλαμβάνει ταχύμετρο, ένδειξη ωρών, λεπτών, δευτερολέπτων και ξεχωριστές λεπτομέρειες σχεδιασμένες για να τιμήσουν το αξιοσημείωτο κατόρθωμα του Munro. Η λεπτομέρεια που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά είναι ο μεγάλος κίτρινος αριθμός 35, στο μετρητή των δευτερολέπτων, που αποτελούσε και τον τυχερό νούμερο του Νεοζηλανδού.

H 44 χιλιοστών κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι έχει μια ταχυμετρική κλίμακα στη στεφάνη, με το ρεκόρ (184 μίλια/ώρα), να επισημαίνεται πάνω της. Στο πίσω μέρος, είναι χαραγμένο το περίφημο “ινδιάνικο” λογότυπο της εταιρείας μοτοσυκλετών, καθώς και ο αριθμός της περιορισμένης έκδοσης.

To δερμάτινο Horween λουρί σε απόχρωση Indian Red θυμίζει το χρώμα της εταιρείας μοτοσυκλετών, ενώ το καντράν έχει δημιουργηθεί με ένα ασημί τελείωμα για να προσομοιάσει την επιφάνεια των Bonneville Salt Flats. To μοντέλο αποτελεί ένα σχέδιο-εορτασμό στην αμείλικτη δεύσμευση για άψογη κατασκευή, ακρίβεια και ταχύτητα, ενώ περιορίζεται στα 1967 κομμάτια, ανακαλώντας τη χρονιά που ο Munro κατάφερε το θρυλικό του ρεκόρ.

Σύμφωνα με την Baume & Mercier, η συνεργασία των δύο brands αποσκοπεί στο να «συλλάβει το θρυλικό τους πνεύμα και να το μεταφράσει σε μια σειρά ρολογιών περιορισμένης κυκλοφορίας τα οποία θα τιμήσουν την ιστορία της Indian Motorcycle».

Ο CEO του ελβετικού brand, Alain Zimmermann, αναφέρει πως η συνεργασία έγινε με βάση «την κοινή επίτευξη της τελειότητας, της ποιότητας και κατασκευής, όλα μεταφρασμένα σε εικονικό design και σύγχρονη αισθητική, καθώς τα δύο brands μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο πνεύμα».

«Αυτά τα εξαιρετικά κομμάτια περιορισμένης κυκλοφορίας, διαποτισμένα με το πνεύμα της Indian, μεταφράζουν την ιδέα της ελευθερίας, της περιπέτειας, της αντοχής και της οραματιστικής σκέψης».

Ο Grant Bester, αντιπρόεδρος της Indian Motorcycle EMEA, προσθέτει: «Οι βασικές αξίες τόσο της Baume & Mercier όσο και της Indian είναι εγγενώς ευθυγραμμισμένες, χάρη στην αφοσίωση που προσφέρει θρυλικά προϊόντα, συνδυάζοντας τεχνική και τεχνολογίες αιχμής. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταφέρουμε αυτή τη συμφωνία με κάποιους από τους καλύτερους ωρολογοποιούς τους κόσμου και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει σπουδαίες ευκαιρίες και στα δύο brands, με ευρύτερη έκθεση σε νέους τομείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments