Κόσμος

Xάος στην Ιορδανία – Βασιλιάς Αμπντάλα: «Ο Θεός να μας φυλάει» (vid)

Xάος στην Ιορδανία – Βασιλιάς Αμπντάλα: «Ο Θεός να μας φυλάει» (vid)
Φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός άλματος «στο άγνωστο», στην περίπτωση που η «κρίση» συνεχιστεί, έπειτα από μια εβδομάδα διαδηλώσεων κατά της αύξησης του κόστους διαβίωσης στην Ιορδανία που οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού.

Πλαισιωμένοι από ισχυρή αστυνομική παρουσία, περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκ νέου στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο κέντρο του Αμάν, παρά την παραίτηση, μερικές ώρες νωρίτερα, του Χάνι αλ-Μούλκι.

Φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Μερικοί διαδηλωτές είχαν έρθει μαζί με τα παιδιά τους και άλλοι είχαν φέρει γλυκά για να τα προσφέρουν στις δυνάμεις ασφαλείας, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η Ιορδανία βρίσκεται σήμερα σε ένα σταυροδρόμι: είτε θα καταφέρει να βγει από την κρίση και να προσφέρει μια άξια ζωή στους πολίτες της, είτε, ο Θεός να μας φυλάει, θα πορευθεί προς το άγνωστο», δήλωσε από την πλευρά του ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης