Οικονομία

Reuters: Η Ιταλία μπλοκάρει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Reuters: Η Ιταλία μπλοκάρει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Το 10ετές ομόλογο που ήθελε η Ελλάδα φαίνεται πως αναβάλλεται προσωρινά λόγω Ιταλίας.

Όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για έκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου το καλοκαίρι, αναβάλλεται λόγω των αναταράξεων στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κορυφαίο αξιωματούχο της κυβέρνησης οι πρόσφατες αναταράξεις δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επιτυχία του εγχειρήματος. Να τονίσουμε, ότι η Αθήνα σχεδίαζε την έξοδο στις αγορές, κατά πάσα πιθανότητα με την έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου, μέσα στο καλοκαίρι και κατά προτίμηση πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον προσεχή Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Reuters: «Η Ελλάδα αποφάσισε να καθυστερήσει για λίγους μήνες το σχέδιο για την έκδοση νέου ομολόγου, εξαιτίας του αυξημένου πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές». Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα τον αξιωματούχων το πλάνο ίσως χρειαστεί να μπεί στο… “συρτάρι” έως το φθινόπωρο, όταν η Ελλάδα ελπίζει να έχει εξασφαλίσει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους από τους δανειστές.

Τι λένε στο Reuters οι αξιωματούχοι

«Εξετάζαμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά οι πρόσφατες αναταράξεις δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επιτυχία του εγχειρήματος» σημειώνει στο Reuters κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Έχοντας ένα ισχυρό απόθεμα ρευστότητας, μπορούμε να περιμένουμε έως την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όταν και θα έχουμε τη συμφωνία για το χρέος» εξηγεί στο ίδιο πλαίσιο, δεύτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλία: Η νέα κυβέρνηση θα τροποποιήσει το νόμο για τα εργασιακά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments