Ελλάδα

Αντίποινα Τσαβούσογλου: Παγώνει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα

Αντίποινα Τσαβούσογλου: Παγώνει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα
Η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες.

H Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών, ανέφερε o υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Όπως μάλιστα αναφέρει και η τουρκική Χουριέτ, η διακοπή της συμφωνίας γίνεται σε αντίποινα για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ξεκαθάρισε πως «αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Στην συνέχεια, o υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας δήλωσε ότι οι περισσότεροι πραξικοπηματίες επιλέγουν την Ελλάδα για να διαφύγουν. «Αυτό το θέμα, η Τουρκία πρέπει να το λύσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά, το πάγωμα της συμφωνίας αφορά μόνο την Ελλάδα, αφού η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών που θα συνεχίσει να υλοποιείται. Αλλά με την Ελλάδα, είπε ο Τσαβούσογλου, αυτή η συμφωνία παίρνει τέλος. Βέβαια, η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Ελλάδα. Αλλά αυτή την στιγμή η συμφωνία σταματάει, κατέληξε.

Το δημοσίευμα της Χουριγιέτ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικές εκλογές: Ο ακροδεξιός σύμμαχος του Ερντογάν έκανε τουρκική την Κύπρο (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments