Αθλητισμός

Γράφει ιστορία ο 14χρονος Χαριμότο (vid)

Γράφει ιστορία ο 14χρονος Χαριμότο (vid)
Η νίκη αυτή έχει κάνει το γύρο του κόσμου, σε όλα τα Μέσα που ασχολούνται με το πινγκ πονγκ.

Ο Τομοκάζου Χαριμότο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο μόλις 14 ετών Ιάπωνας πινγκπονίστας νίκησε με 4-2 (11-8, 11-9, 11-7, 3-11, 2-11, 11-6) τον Μα Λονγκ στο όπεν που διεξάγεται στην πατρίδα του.

Η νίκη αυτή έχει κάνει το γύρο του κόσμου, σε όλα τα Μέσα που ασχολούνται με το πινγκ πονγκ, καθώς ο Κινέζος που απέκλεισε, είναι ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και συλλέκτης ακόμα δύο χρυσών στα τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα (στα ατομικά).

«Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Ο Μα Λονγκ είναι το είδωλό μου, το γεγονός ότι τον κέρδισα στην πατρίδα μου είναι απίστευτο. Οταν ο Μα Λονγκ μείωσε σε 3-2 σετ χρειάστηκε να χαλαρώσω και να παίξω κάθε πόντο ξεχωριστά. Είχα πολύ άγχος. Αυτή ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου και θα με βοηθήσει στον στόχο μου που είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο».

Στην Ιαπωνία διαπρέπει επίσης και ο Ζανγκ Ζίκε. Ο Κινέζος υπεραθλητής που απείχε από διεθνείς διοργανώσεις πολύ καιρό, έχει κατακτήσει ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (στα ατομικά), καθώς και δύο παγκόσμια πρωταθλήματα (στα ατομικά).

Ο Ζανγκ Ζίκε έχει προκριθεί στον ημιτελικό του όπεν της Ιαπωνίας και θα αντιμετωπίσει τον Τίμο Μπολ (Γερμανία). Στον άλλο ημιτελικό ο Χαριμότο θα αγωνιστεί απέναντι στον Λι Σανγκσού (Κορέα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments