Ελλάδα

Παραλίες: Χρήσιμος οδηγός για τα κατάλληλα και τα ακατάλληλα νερά

Παραλίες: Χρήσιμος οδηγός για τα κατάλληλα και τα ακατάλληλα νερά
Δείτε αναλυτικούς καταλόγους με τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), με έρευνά του παρουσιάζει μια αναλυτική έκθεση με τις καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση παραλίες εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Συγκεκριμένα, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών με τις μετρήσεις του κατέγραψε την κατάσταση που βρίσκονται τα νερά σε 323 παραλίες στην Αττική, παρουσιάζοντας παράλληλα τα νερά που θα πρέπει να αποφύγουν οι λουόμενοι.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν ακατάλληλες περιοχές για κολύμβηση. Περιοχές που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστες.

Ο τρόπος που έγιναν οι δειγματοληψίες

Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, οι δειγματοληψίες γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Αμέσως μετά, μεταφέρονται από ειδικούς σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι:

-Κολοβακτηρίδια -Εντερόκοκκοι -Ε-Coli -Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά κλπ ) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες -Οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα).

Σύμφωνα με όσα έδειξαν οι μετρήσεις, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες με “Κ” για κολύμβηση και τις Ακατάλληλες με “Α”.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες στην Αττική:

Από τον Ασπρόπυργο έως το Λουτράκι

Από το Λαύριο έως την Αγία Μαρίνα

Από τους Αγίους Αποστόλους έως τον Φάρο Αυλίδας

Από τον Άλιμο έως την Φρεατύδα

Από τη Βουλιαγμένη έως το Σούνιο

Από τον Πειραιά έως το Πόρτο Γερμενό

Παραλίες της Σαλαμίνας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments