Οικονομία

Την Δευτέρα η μεγάλη μάχη Μέρκελ – Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος

Την Δευτέρα η μεγάλη μάχη Μέρκελ – Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος
Με φόντο το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, Μέρκελ και Λαγκάρντ θα συναντηθούν για το χρέος.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκεται και πάλι η ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα το χρέος.

Το τετ α τετ Μέρκελ – Λαγκάρντ, θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των συναντήσεων της καγκελαρίου με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών, με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα εν όψει του για του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Τι είπε η Μέρκελ

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους» τόνισε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγγελα Μέρκελ, μιλώντας σε forum στο Βερολίνο.

«Στη μεταρρύθμιση υπάρχει μόνον ο δρόμος του συμβιβασμού. Η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό μεταξύ τους για το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ευρώ. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Όσο για την Ιταλία, είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας πριν μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον», κατέληξε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και η διευθύντρια του ΔΝΤ θα καταβάλουν μια ακόμη προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές των ευρωπαϊκών θεσμών με το Ταμείο για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η φωτογραφία της ημέρας: Ο Τραμπ με ύφος: «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments