Πολιτική

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Μετά την παραγγελία του Αρείου Πάγου για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας η σύλληψη του βουλευτή ήταν θέμα χρόνου.

Θέμα χρόνου ήταν η σύλληψη του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση μετά τα όσα απίστευτα και παραληρηματικά ξεστόμισε από το βήμα της Βουλής.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε προς την την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη διερεύνηση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητούσε να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση.

Και επειδή το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτεί άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης, για αυτό το λόγο οι αρχές μπόρεσαν και συνέλαβαν τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Βλέποντας τη σύλληψη να πλησιάζει ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έσπευσε να μαζέψει τα όσα απαράδεκτα είπε στη Βουλή με γραπτή δήλωση. Μάλιστα, και εκείνοι που τον χειροκροτούσαν από τη Χρυσή Αυγή όταν μιλούσε για στρατιωτικό πραξικόπημα, για συλλήψεις και για κεφάλια στις Πρέσπες, του γύρισαν την πλάτη και τον διέγραψαν από το κόμμα.

Και δεν διεγράφη από το κόμμα γιατί δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους  – άλλωστε τις χειροκροτούσαν – αλλά φοβούμενοι πως πλησιάζουν και για εκείνους οι χειροπέδες.

Όπως αναφέρει το σημερινό του παραλήρημα από το βήμα της Βουλής ήταν αυθόρμητες δηλώσεις και σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να αμφισβητήσει τη Συνταγματική Νομιμότητα. Βέβαια, στις δηλώσεις του ο κ. Μπαρμπαρούσης καλούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν το θεωρεί αμφισβήτηση της συνταγματικής νομιμότητας και κάλεσμα για κατάλυση του πολιτεύματος.

Η γραπτή δήλωση του Κώστα Μπαρμπαρούση:

Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια τυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Δείτε όμως στο παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Μπαρμπαρούση τις αυθόρμητες δηλώσεις του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments