Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Αλέξης Χαρίτσης: Επαφές με διεθνείς επενδυτές και funds σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Σικάγο
Αλέξης Χαρίτσης: Επαφές με διεθνείς επενδυτές και funds σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Σικάγο | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Ιουνίου 2018, 13:59 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14:02 17 Ιουνίου 2018, 14:02

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των βαλκανικών χωρών και τις πρωτοβουλίες για τη διασύνδεση των μεταφορικών, ενεργειακών και ψηφιακών δικτύων στα Βαλκάνια αναμένεται να επισημάνει στις επαφές που θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο Greek Investment Roadshow 2018, το οποίο θα διεξαχθεί σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Σικάγο στο διάστημα 18-23 Ιουνίου. Αλέξης Χαρίτσης: Το πρόγραμμα των επαφών του

Ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπερ Ρος, στην Ουάσινγκτον, με τον οποίο θα συζητήσουν για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Καθώς και τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου θα είναι και η τιμώμενη χώρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας στη σειρά επαφών του θα αναφερθεί στο πλαίσιο για την περαιτέρω προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης θα έχει σειρά επαφών με διεθνείς επενδυτές και funds στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

Εκεί θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Θα υπογραμμίσει τις μεταρρυθμίσεις που αναλαμβάνει και υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για να στηρίξει τις νέες επενδύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Αναπτυξιακή Στρατηγική που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση για να δημιουργήσει προϋποθέσεις βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ο κ. Χαρίτσης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάϊατ, θα είναι κεντρικοί ομιλητές στο 7ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow που διοργανώνει ο Οργανισμός Enterprise Greece.

Στο επενδυτικό Roadshow στις ΗΠΑ θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, ο οποίος – μεταξύ άλλων – θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα μας.

Αναμένεται να προβάλει, πέρα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις στους κλάδους:

  • του τουρισμού,
  • της αγροδιατροφής και
  • της ενέργειας.

Επίσης τις δυνατότητες αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει η χώρα και την προτεραιότητα που δίνεται στην παραγωγή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΣΠΑ 2018: 7.300 σχέδια, με ύψος επένδυσης 2,3 δισ. ευρώ

Ετικέτες: 


2018