Ελλάδα

Έλληνες στρατιωτικοί: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής τους

Έλληνες στρατιωτικοί: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής τους
Συνεχίζεται η παραμονή τους στην Ανδριανούπολη, καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί είδαν για μια ακόμη φορά το αίτημά τους για αποφυλάκιση να απορρίπτεται.

Συνεχίζεται το θρίλερ που περνούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Ανδριανούπολη, καθώς οι οι τουρκικές αρχές απέρριψαν το νέο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους. Πλέον, η νομοθεσία αναφέρει πως μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα σε έναν μήνα.

Να θυμίσουμε, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και 111 ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει συνταχθεί επίσημο κατηγορητήριο.

Να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα και έτσι οι δυο ‘Ελληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Μ’ αυτό τον τρόπο λοιπόν, καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Τουρκίας η οποία κάνει λόγο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

Ωστόσο ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

  • Είχε απορριφθεί το προηγούμενο αίτημά τους

Στις 22 Μαΐου το τουρκικό δικαστήριο είχε πει «όχι» για τρίτη φορά στο αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φώτης Κουβέλης: Στη Βουλή η ρύθμιση για τους Έλληνες στρατιωτικούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments