Ελλάδα

Μπαρμπαρούσης: Την Τετάρτη η απολογία του για εσχάτη προδοσία

Μπαρμπαρούσης: Την Τετάρτη η απολογία του για εσχάτη προδοσία
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης θα βρίσκεται υπό κράτηση μέχρι τη στιγμή της απολογίας του.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ενώπιον του ανακριτή.

Ο Μπαρμπαρούσης θα απολογηθεί για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, κατηγορία για την οποία ήδη συνελήφθη και κρατείται.

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Ο συνήγορός του Κ. Κορατζόπουλος, από τη δική του πλευρά, ανέφερε ότι «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν είχε πρόθεση, ούτε εννοούσε πραγματικά αυτά που είπε, αλλά η αναφορά του είχε στόχο να δώσει έμφαση στις ευθύνες εκείνων που προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας.

Πάντως, για την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που είναι κακούργημα, εξ ου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, η νομοθεσία μας προβλέπει βαριές ποινές καθείρξεων που φθάνουν έως και τα είκοσι χρόνια.

Ο Μπαρμπαρούσης άλλωστε, όπως και σημαίνοντα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ήδη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως.

Κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και δικάζονται στο πλαίσιο της πολύκροτης δίκης της Χ.Α..

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο συλληφθέντας είχε βρει καταφύγιο σε φιλικό του σπίτι.

Βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ, φώναξε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Στο μεταξύ, πειθαρχική έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά αδικήματα από αντεισαγγελέα εφετών εν ενεργεία, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού με προσβλητικά γι’ αυτούς σχόλια, καθώς και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση δίωξης κατά βουλευτή. Εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή άμεση παρέμβαση έκανε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα: σε πειθαρχικό και σε ποινικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαρμπαρούσης: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments