Ελλάδα

Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο – Αυτό είναι το επιχείρημα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών

Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο – Αυτό είναι το επιχείρημα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών
Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στην Τουρκία για 111 ημέρες.

Νέες φωτογραφίες από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη έδωσαν στην δημοσιότητα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είδαν εκ νέου τις αρχές της γειτονικής χώρας να κλείνουν την πόρτα στο αίτημα αποφυλάκισής τους, φαίνονται σαφώς κουρασμένοι και εξουθενωμένοι από την κατάσταση. Να σημειωθεί, ήταν σχεδόν σίγουρο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

Πρόκειται για το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

  • Πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι κατηγορία για την κράτησή τους

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρει πως ο εισαγγελέας κρίνει ότι ενισχύεται η πιθανότητα του δόλου, επειδή μιλάμε για στρατιωτικούς. Και εξηγεί: “Θα έπρεπε να είχαν στοιχειώδη γνώση προσανατολισμού”. Το επιχείρημα αυτό μόνο… γέλια μπορεί να προκαλέσει καθώς είναι προφανές πως η Τουρκία δεν έχει κανένα απολύτως ουσιαστικό λόγο για την κράτησή τους, ενώ ίσως οι ενέργειες της να συνεχίζουν να λειτουργούν ως αντίποινα προς την Ελλάδα, η οποία άφησε ελεύθερους τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Από την πλευρά τους, οι δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν σκοπό να διαπράξουν έγκλημα και πως δεν είχαν δόλο.

Παράλληλα, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση και ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

  • Το μαρτύριο συνεχίζεται 

Οι δυο τους κρατούνται εδώ και 111 ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει συνταχθεί επίσημο κατηγορητήριο. Να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα και έτσι οι δυο ‘Ελληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

  • Το βίντεο από τη μεταγωγή τους:
  • Είχε απορριφθεί το προηγούμενο αίτημά τους

Στις 22 Μαΐου το τουρκικό δικαστήριο είχε πει «όχι» για τρίτη φορά στο αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments