Αυτοδιοίκηση

Δήμος Χανίων: Ξεκινούν οι εργασίες για τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη

Δήμος Χανίων: Ξεκινούν οι εργασίες για τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη
Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του δήμου Χανίων, στο κέντρο της πόλης, όπου θα στεγαστεί η δημοτική βιβλιοθήκη.

Ξεκινήσουν από τον Αύγουστο οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του δήμου Χανίων, στο κέντρο της πόλης, όπου θα στεγαστεί η δημοτική βιβλιοθήκη.

Θα διαρκέσουν για περίπου δύο χρόνια, καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.

Όπως σημείωσε ο κ. Βάμβουκας, η πρόταση του δήμου για χρηματοδότηση του έργου, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, αξιολογήθηκε θετικά και θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Το κτίριο είναι επιφάνειας 661,20 τμ, αλλά έχει δυνατότητα επέκτασης έως τα 1.800 τμ. Η βιβλιοθήκη που θα στεγάσει θα διαθέτει αναγνωστήρια και όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά και ψηφιακά μέσα.

«Πρόκειται για σημαντική επιτυχία. Η πόλη θα αποκτήσει έναν σύγχρονο πολιτιστικό χώρο» είπε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και εργασίες για την αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Υψηλαντών, όπου φιλοξενείται σήμερα η δημοτική βιβλιοθήκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play