Πολιτισμός

21 Ιουνίου: Όλες οι μουσικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

21 Ιουνίου: Όλες οι μουσικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής
Στις 21 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής θα φέρει πολλές μουσικές εκδηλώσεις.

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο) θα γιορτάσει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, σήμερα 21 Ιουνίου, καλώντας στο stage νέους μουσικούς και γεμίζοντας δρόμους της πόλης με μουσικές και καλοκαιρινές μελωδίες.

Με ένα εκπληκτικό line up φέτος, η πόλη του Αγίου Δημητρίου θα απολαύσει τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Καλογήρων, σταθμός μετρό ΔΑΦΝΗ (έξοδος Αγ. Δημήτριος) και είναι δωρεάν για το κοινό.

Στο stage θα ανέβουν οι:

Small Chanter (Folk Rock) Lost Space (post rock) ωμέγα μπάντα (rock) The Workaholics (pop rock)

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Ξεκινώντας, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου, με σκοπό να βγουν «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείο Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. του Δήμο Αθηναίων. Φέτος οι συναυλίες και εκδηλώσεις ξεπερνούν τα 50 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μιλά για τις «Εκκλησιάζουσες» στο www.pagenews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας