Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες
Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιουνίου 2018, 08:55 24 Ιουνίου 2018, 8:55

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες στην νότια Συρία για πρώτη φορά μετά από τη συμφωνία εκεχειρίας σε αυτό το τμήμα της χώρας που συνήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δύο πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Ήταν οι πρώτες επιδρομές ρωσικών αεροσκαφών για τη στήριξη που παρέχουν σε μια επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνορεύει με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν περίπου 25 επιδρομές σε ανταρτοκρατούμενες πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντάρα. Η ΜΚΟ δεν έδωσε κάποιον απολογισμό.

Δύο κέντρα παρακολουθήσεων των κινήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών κατέγραψαν τουλάχιστον 20 βομβαρδισμούς στην Μπούσρα αλ Χαρίρ, νοτιοανατολικά της πόλης Ντάρα, ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Μέχρι τώρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν χρήση βαρέως πυροβολικού και ρουκετών στην περιοχή, αλλά όχι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη. Ο Μπασάρ αλ Ασαντ είναι αποφασισμένος να ανακαταλάβει την περιοχή, που έχει στρατηγική σημασία, και η επίθεση του στρατού κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ετικέτες: 


2018