Γεύση
pagenews.gr / Γεύση / Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σάλτσα αματριτσιάνα
Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σάλτσα αματριτσιάνα | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Ιουνίου 2018, 10:24 25 Ιουνίου 2018, 10:24

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σάλτσα αματριτσιάνα.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. πένες (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
  • 100γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
  • Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον, την πιπεριά και το σκόρδο για 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βασιλικό.
  • Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

Ετικέτες: 


2018