Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σάλτσα αματριτσιάνα
Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σάλτσα αματριτσιάνα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. πένες (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
- 100γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον, την πιπεριά και το σκόρδο για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βασιλικό.
- Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr
Το σχόλιο σας