Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Νιγηρία – Αργεντινή 1-2

Μουντιάλ 2018: Νιγηρία – Αργεντινή 1-2
Στο φινάλε η Κροατία πέτυχε άλλη μια νίκη στο Μουντιάλ με 2-1 επί της Ισλανδίας, κάνοντας... δώρο την πρόκριση στην Αργεντινή.

Ένα ματς έπος. Ένα ματς που σε καθηλώνει. Ένα Μουντιάλ που όσο περνάνε οι μέρες, γίνεται όλο και πιο συγκλονιστικό. Και μια Αργεντινή που προκρίθηκε εκεί που όλοι την είχαν χαμένη. Ξεγραμμένη. Όχι όμως οι ποδοσφαιριστές της. Το 2-1 της Αργεντινής απέναντι στη Νιγηρία και η πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ, που ήρθε πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ανήκει μονάχα σ’ αυτούς. Στους ποδοσφαιριστές της.

Σ’ εκείνους που πίστεψαν στους εαυτούς τους, όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν πίστευαν σε τίποτα. Ο Μέσι άνοιξε το σκορ μόλις στο 14′ και όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατ’ ευχήν για την Αργεντινή. Την ίδια ώρα που η Κροατία με την Ισλανδία ήταν στο 0-0, αποτέλεσμα που βόλευε. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Ο Μόουζες με πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR ισοφάρισε. Και λίγο αργότερα, ισοφάριζαν και οι Ισλανδοί τους Κροάτες. Η Αργεντινή στο καναβάτσο.

Προσπαθούσε. Πάλευε. Πίεζε. Παράλληλα, η Νιγηρία έβγαζε φαρμακερές αντεπιθέσεις, απειλώντας με οριστική… καταστροφή. Ο Μέσι ήταν συγκλονιστικός, κουβαλώντας την ομάδα του. Και ο Ρόχο ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής. Μια σέντρα από τα δεξιά, ο Ρόχο έκανε διαγώνια κίνηση μέσα στην περιοχή, έπιασε σουτ με το… κακό του πόδι, το δεξί και έστειλε μια ολόκληρη χώρα στον έβδομο ουρανό.

Για την Αργεντινή έμοιαζε με… αιώνας μέχρι να έρθει το σφύριγμα της λήξης. Κι όταν αυτό ήρθε, ήρθε το ξέσπασμα, με ομάδα και κόσμο να πανηγυρίζουν μαζί μια πρόκριση που φαινόταν οριστικά χαμένη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments