Πολιτική

Ορκωμοσία νέων Υπαστυνόμων Β΄ της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Σ.Α.Ε.Α.

Ορκωμοσία νέων Υπαστυνόμων Β΄ της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Σ.Α.Ε.Α.
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε χθες Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Α.Ε.Α.).

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν (67) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν και η τελετή πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες.

Στην επίσημη τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρούλα Καφαντάρη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης, η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου, ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης ως εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο βουλευτής Γιώργος Τσιτσιλιάνος ως εκπρόσωπος του κόμματος Το Ποτάμι, η Βουλευτής της Κυβέρνησης Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννης Πανούσης και ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος Γ’ Κλάδου Γ.Ε.ΕΘ.Α., Υποπτέραρχος Ιωάννης Γεννηματάς, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία του στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2018, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, επέδωσε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους, μαζί με ανώτατους Αξιωματικούς του Σώματος.

Ο κ. Φιλιππάκος, με το πέρας της τελετής, απευθυνόμενος στους νέους Υπαστυνόμους, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μας, αλλά πάνω από όλα ως συνάδελφος σας Αστυνομικός εν αποστρατεία, θέλω να σας συγχαρώ όλους και όλες σας για την ορκωμοσία σας και να σας ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νιώθω πολύ συγκινημένος, γιατί στα πρόσωπα σας, βλέπω και τον εαυτό μου, στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, όταν είχα αποφοιτήσει από τη Σχολή Αξιωματικών. Γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά σας, είναι ένας δρόμος μακρύς, γεμάτος από ευθύνες και άγχη.

Δεν χρειάζεται όμως να απαισιοδοξείτε σε καμία περίπτωση. Γιατί αυτός ο δρόμος, συμπεριλαμβάνει και τις όμορφες πλευρές του. Όταν προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στους πολίτες, όταν βοηθάς τον συνάνθρωπο σου, που έχει την ανάγκη σου, όταν η Πολιτεία σε τοποθετεί ως τον θεσμικό κρατικό λειτουργό, που θα υπερασπίζεται τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα μας, όλα αυτά τα συναισθήματα, θα σας πάνε πολλά βήματα μπροστά ως χαρακτήρες.

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, εσείς οι νέοι Αξιωματικοί, οι συνεχιστές του ρόλου του Σώματος, και εμείς οι Απόστρατοι, με την εμπειρία μας στο χώρο, για να ανανεώνουμε διαρκώς την Ελληνική Αστυνομία, για να μπορούμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, για την ασφάλεια του και για την περιουσία του.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments