Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών
Οι δύο διακινητές που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το τελευταίο 24ωρο, στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ανάληψης, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 59χρονου Έλληνα και 33χρονου υπήκοου Συρίας για δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών.

Όπως ανακοινώθηκε, στην περίπτωση του 33χρονου, αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγάκι τύπου VAN να κινείται στην Εγνατία Οδό, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 33χρονος οδηγός του οχήματος, που στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης και με συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ακινητοποιήθηκε το όχημα, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μεταφορά 34 αλλοδαπών οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην χώρα. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι εισήλθαν σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό να κινείται επίσης στην Εγνατία Οδό και στο ύψος των διοδίων Ανάληψης προχώρησαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι παράτυπων μεταναστών, με δύο από αυτούς να βρίσκονται στο χώρο φόρτωσης του οχήματος.

Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου έχοντας καταβάλει χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments