Οικονομία

DBRS: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

DBRS: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε "Β (υψηλό)" από "Β", προέβη ο οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας θετικό το trend.

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β «υψηλό» από Β προχώρησε η DBRS, διατηρώντας το θετικό outlook.

Όπως αναφέρει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης, η έκτακτη αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας, δικαιολογείται από τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου και υποστηρίζεται από τα νέα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τις διευκρινήσεις που παρασχέθηκαν σχετικά με το ύψος του “μαξιλαριού” ρευστότητας.

Η DBRS θεωρεί ότι τα μέτρα ελάφρυνσης στηρίζουν την δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους μεσοπρόθεσμα, σημειώνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, θα υπάρχει ένα μαξιλάρι ρευστότητας, μέρος του οποίου σχεδιάζεται να πληρώνει χρέος ενώ η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές.

Παράλληλα, ένας ακόμη θετικός παράγοντας είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού “ενισχυμένης εποπτείας” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα συνδέει τα πρόσθετα ευεργετικά μέτρα με μεταμνημονιακές δεσμεύσεις. Αυτό αναμένεται να προσφέρει επιπλέον κίνητρα στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη.

Ο οίκος επισημαίνει ότι περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού rating θα εξαρτηθεί από τη συνεχιζόμενη υλοποίηση αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, την συμμόρφωση με τη μεταμνημονιακή εποπτεία και την καλύτερη πρόσβαση στις αγορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments