Ελλάδα

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Το οργισμένο ξέσπασμα της μητέρας

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Το οργισμένο ξέσπασμα της μητέρας
Στις 12 Ιουλίου η δίκη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Η δίκη για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου, στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, με την σημερινή ,πρώτη, μέρα της διαδικασίας να σημαδεύεται από την οργή των συγγενών του θύματος και τον κίνδυνο να λιντσάρουν τον 58χρονο κατηγορούμενο .

Στο δικαστήριο, που συνεδρίασε με δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, κατέθεσαν οι γονείς και τα αδέλφια της 32χρονης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην Δώρα και στην ακαταπόνητη προσπάθεια της να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια της.

Η μητέρα αναφέρθηκε στα χρέη “που δημιούργησε” ο πρώην σύζυγος της τα οποία μετά τον χωρισμό της μαζί του ,προσπαθούσε να εξοφλήσει η Δώρα.

Η γυναίκα είπε πως θα ήθελε να “πληρώσει με το ίδιο νόμισμα” τον κατηγορούμενο, ενώ οργισμένη ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως “αυτός ο αλήτης” μαχαίρωσε δεκατέσσερις φορές “για ένα κινητό και 5 ευρώ”.


Ο αδερφός της Δώρας επιτέθηκε στον δολοφόνο

Προσπάθεια επίθεσης σε βάρος του 58χρονου Μανώλη Σοροπίδη που κατηγορείται ότι σκότωσε την Δώρα Ζέμπερη, από τον αδελφό της αυτή τη φορά, μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του.

Ο νεαρός κινήθηκε σε βάρος του, αλλά εμποδίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο κατηγορούμενος έπεσε στο πάτωμα, φοβούμενος τα χειρότερα.

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας…» είπε ο αδελφός της Δώρας.

Η αδελφή του θύματος ξέσπασε τότε φωνάζοντας : «τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις … Τι τον φυλάτε;».


Η κατάθεση του ιατροδικαστή

Στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στο μένος του δράστη ο οποίος μαχαίρωσε 14 φορές την Δώρα Ζέμπερη προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο της άτυχης εφοριακού.

«Σας έκανε κάτι εντύπωση;» ρώτησε τον μάρτυρα ο εισαγγελέας της έδρας.

«Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος» ανέφερε ο ιατροδικαστής, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το εάν θα εξετάσει τον γενετιστή πραγματογνώμονα Γ. Φιτσιάλο, σύμφωνα με τον οποίο, βρέθηκε γενετικό υλικό και τρίτου προσώπου στα νύχια και στο μπουφάν της άτυχης Δώρας. Η διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και σε εκείνη του ιδιώτη, ο οποίος διορίστηκε από την οικογένεια, έχει προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων στους κοντινούς συγγενείς της 32χρονης εφοριακού.

Σύμφωνα με την πραγματογνώμονα της αστυνομίας, τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από την αξιωματικό.


Ξεσπά ο πατέρας του θύματος έξω από το δικαστήριο

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα και υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, ξεκίνησε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με δεκατέσσερις μαχαιριές της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε υποστηρίζοντας πως η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Η μεταγωγή του 58χρονου από τα κρατητήρια έως την δικαστική αίθουσα έγινε με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και κάτω από τις φωνές των συγγενών της 32χρονης που οργισμένοι φώναζαν κατάρες στον κατηγορούμενο.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κρατήσουν τον πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος όταν είδε να περνά μπροστά η συνοδεία με τον 58χρονο κινήθηκε εναντίον του φωνάζοντας «φέρε πίσω το παιδί μου αλήτη».

Αυξημένα μέτρα έλαβαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδο στην αίθουσα του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος με ειδικό μηχάνημα, σε όσους θέλησαν να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments