Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Φλέγεται η Κρήτη – Εκκενώθηκε το χωριό Σπίνα

Φωτιά τώρα: Φλέγεται η Κρήτη – Εκκενώθηκε το χωριό Σπίνα
Η φωτιά ξέσπασε στις 12.20 το μεσημέρι.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κανδάνου, όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά σε ορεινή περιοχή της Κανδάνου, στην Κρήτη.

Το χωριό έχει εκκενωθεί καθαρά για προληπτικούς λόγους, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν πλέον 15 οχήματα με 30 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος αλλά και υδροφόρες του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής.

“Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ούτε σπίτια, η φωτιά περιορίζεται μόνο στη βλάστηση και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα την πιάσουμε” δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Γιάννης Μαραγκάκης ο οποίος σπεύδει και εκείνος στην επιχείρηση για να συντονίσει τις ενέργειες.

Να αναφερθεί, ότι αυτό είναι το δεύτερο πύρινο μέτωπο που έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο καθώς το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στις Άνω Ασίτες Ηρακλείου η οποία έκαψε 40 συνολικά στρέμματα γης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments