Διεθνή

Sabah: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν ανήμερα των εκλογών

Sabah: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν ανήμερα των εκλογών
Η εφημερίδα Sabah φέρνει στη δημοσιότητα μία απίστευτη πλεκτάνη με στόχο τη δολοφονία του Ερντογάν.

Ένα σχέδιο που μοιάζει περισσότερο με σενάριο ταινίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Η εφημερίδα γράφει για σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα των εκλογών της 24ης Ιουνίου απετράπη σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Στο σχέδιο ενεπλάκησαν 12 χώρες σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ερσίν Ράμογλου, και προέβλεπε την ανατίναξη ενός μικρού βαν, φορτωμένου με τόνους εκρηκτικών, στις 15:07 (ώρα που παραπέμπει στην ημερομηνία της απόπειρας πραξικοπήματος προ διετίας), κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου από συγκεκριμένο σημείο που γνώριζαν οι δράστες.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο Ράμογλου, το ύποπτο μίνιβαν εντοπίστηκε από τον τουρκικό δορυφόρο Göktürk και αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό οι υπηρεσίες ασφαλείας που εξουδετέρωσαν την απειλή πριν περάσει από εκεί το κομβόι του Ερντογάν.

«Ο Αλλάχ προστάτεψε τον πρόεδρο και χιλιάδες αθώες ζωές από την έκρηξη», έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Κατά τον ίδιο οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν κι έναν ξένο πράκτορα, που είχε λάβει θέση ως ελεύθερος σκοπευτής στην ταράτσα γειτονικού κτιρίου, ώστε να δώσει τη χαριστική βολή στον Ερντογάν, σε περίπτωση που επιβίωνε.

Ο πράκτορας αυτός αντί να παραδοθεί προτίμησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας χάπι με κυάνιο, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος.

Το άρθρο δεν προσδιορίζει που θα γινόταν η απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, ούτε άλλες λεπτομέρειες για το είδος των εκρηκτικών, ή την ταυτότητα του ξένου πράκτορα.

Αφήνει, ωστόσο, υπόνοιες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενδέχεται να γνώριζε το σχέδιο.

«Γιατί άραγε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τετζτάν επέμενε ότι εκείνο το βράδυ θα κέρδιζε τις εκλογές ο Μουχαρέμ Ιντζέ;», αναρωτιέτοι ο Ράμογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments