Διεθνή

Ταϊλάνδη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση – Πώς θα βγουν τα παιδιά από το σπήλαιο (LIVE)

Ταϊλάνδη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση – Πώς θα βγουν τα παιδιά από το σπήλαιο (LIVE)
Η επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους που έχουν αποκλειστεί σε ένα πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων στην Ταϊλάνδη άρχισε σήμερα, έπειτα από ημέρες αναβολών εξαιτίας των πολύ μεγάλων κινδύνων. Δυνατή βροχή αυτή την ώρα στο σημείο. ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ.

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται πλέον η τύχη για τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Άρχισαν μάλιστα να δίνονται στη δημοσιότητα και οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση.

Δείτε LIVE εικόνα από την Ταϊλάνδη:

Evacuation of trapped Thai soccer team has BEGUN

Breaking: Evacuation of trapped Thai soccer team has BEGUNFull story: https://dailym.ai/2uewH1F

Gepostet von Daily Mail am Sonntag, 8. Juli 2018

Το γεγονός ότι εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει δυνατή βροχή στο σημείο, δημιουργεί πρόσθετη αγωνία, ωστόσο όλοι προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι και να δείξουν εμπιστοσύνη στους δύτες που έχουν μπει στα σπήλαια, που είναι άλλωστε οι καλύτεροι που υπάρχουν στον κόσμο.

Πώς θα γίνει η επιχείρηση στην Ταϊλάνδη

Τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο, που είναι παγιδεμένοι σ’ ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, θα απομακρυνθούν «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες», ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.

«Θα βγουν ένας-ένας, αυτό θα απαιτήσει δύο με τρεις ημέρες», διευκρίνισε ο Τσαλονγκτσάι Τσαϊγιακόρν, ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη ομάδα διαχείρισης της κρίσης.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα … βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι». Διασώστες άρχισαν την αποστολή στις 10 π.μ. τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) και θα χρειαστούν πολλές ώρες μέχρι να βγει από το σπήλαιο το πρώτο παιδί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Τα σωστικά συνεργεία προχώρησαν πρώτα στην εκκένωση της περιοχής γύρω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς μαύρα σύννεφα βροχής μαζεύονταν πάνω από τα βουνά στα βόρεια της χώρας νωρίς την Κυριακή, αυξάνοντας ενδεχομένως τους κινδύνους στο σπήλαιο όπου οι διασώστες εξακολουθούν να δίνουν «μάχη με το νερό και το χρόνο» για να σώσουν τα 12 παγιδευμένα αγόρια και τον προπονητή τους.

Σχεδιάγραμμα του BBC με τα δύσκολα σημεία της διαδρομής που πρέπει να διανύσουν εγκλωβισμένοι και δύτες

Έπειτα από μια σχετική περίοδο ξηρασίας, νέες καταρρακτώδεις βροχές μπορεί να φέρουν πίσω το έργο των σωστικών δυνάμεων που δίνουν μάχη για την απάντληση των υδάτων από τη σπηλιά.Το δελτίο καιρού από τον ιστότοπο Weather.com προβλέπει καταιγίδες που θα ξεκινήσουν την Κυριακή και την Δευτέρα με την κακοκαιρία να αναμένεται να διαρκέσει για τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το χειρότερο σενάριο είναι ο εγκλωβισμός της ομάδας των παιδιών και του προπονητή τους στο σπήλαιο έως και τον Ιανουάριο με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη ζωή τους.

Οι κίνδυνοι

Τα παιδιά και ο προπονητής τους κινδυνεύουν από υποξία, σύμφωνα με τους γιατρούς -μία παθολογική κατάσταση όπου ο οργανισμός στερείται επαρκούς οξυγόνωσης- καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι για 13η ημέρα στο σπήλαιο.

Γενικευμένη υποξία συμβαίνει σε υγιείς ανθρώπους όταν ανεβαίνουν σε μεγάλο υψόμετρο όπου προκαλείται η ασθένεια του υψόμετρου, με πιθανές θανάσιμες επιπλοκές το πνευμονικό οίδημα μεγάλου υψόμετρου, και το εγκεφαλικό οίδημα μεγάλου υψομέτρου.

Υποξία συμβαίνει επίσης σε υγιείς ανθρώπους όταν αυτοί εισπνεύσουν μείγματα αερίων με χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου, οι δύτες για παράδειγμα, ιδίως αυτοί που χρησιμοποιούν ρυθμιστή για την ποσότητα του οξυγόνου που λαμβάνουν.

Ο κυβέρνησης της επαρχίας Tσιανγκ Ράι στην Ταϊλάνδη, Narongsak Osottanakorn σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για να ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών.

Η συμβολική φωτογραφία των δυτών

Οι δύτες που ανέλαβαν τη δύσκολη αποστολή να βγάλουν τους εγκλωβισμένους από το σπήλαιο δημοσίευσαν μία φωτογραφία, πριν ξεκινήσουν την επιχείρηση.

«Εμείς, οι ειδικές δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού, μαζί με τη διεθνή ομάδα δυτών, είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πίσω την ποδοσφαιρική ομάδα», έγραψαν στη φωτογραφία που δημοσίευσαν στο Facebook.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα παιδιά στο σπήλαιο, τη Δευτέρα, Ταϊλανδοί δύτες είναι μαζί τους συνέχεια.

Μάλιστα, αξιωματούχοι έχουν τονίσει τη σημασία αυτού, καθώς τα μέλη των ειδικών δυνάμεων της χώρας μιλούν την ίδια γλώσσα με τα παιδιά και αυτά έχουν αναπτύξει μία σχέση μαζί τους.

“เรา”…ผนึกกำลังทั้งทีมไทยและทีมนานาชาติ นำน้องๆทีมหมูป่า…กลับบ้านฮูยา…8 กรกฎาคม 2561“We”, the Thai and international teams, are strong and firm in bringing all the Wild Boars home!Hooyah…8 July 2018

Gepostet von Thai NavySEAL am Samstag, 7. Juli 2018

«Τα παιδιά είναι έτοιμα»

Τα 12 παιδιά, που βρίσκονται στο σπήλαιο από τις 23 Ιουνίου, είναι πολύ αποφασισμένα και έτοιμα να βγουν έξω, διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Είναι σε καλή διάθεση. Και οι 13 έχουν ενημερωθεί για την επιχείρηση και είναι έτοιμοι να βγουν. Αποφάισαν να βγουν μαζί μας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι και οι οικογένειες των εγκλωβισμένων υποστηρίζουν την επιχείρηση.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ακόμη ότι ομάδα γιατρών έκανε προετοιμασίες τις τελευταίες 4 ημέρες. «Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε πολύ έτοιμοι για αυτή την αποστολή», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments