Διεθνή

Πρωτοφανής επίθεση Μελανσόν σε Τσίπρα: “Ελεεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής πολιτικής”

Πρωτοφανής επίθεση Μελανσόν σε Τσίπρα: “Ελεεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής πολιτικής”
Αναλυτικά όσα είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

Πολλές φιλίες δεν μένουν για πάντα. Πόσο μάλλον όταν αυτές σχετίζονται με τον χώρο της πολιτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν ο οποίος τα “έψαλε” στον Αλέξη Τσίπρα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μελανσόν χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως μία “από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής”.

Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του”, αναφέρει αρχικά για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

“Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του” αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη… Τσίπρας”, συνεχίζει.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν Λικ Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Εχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς, και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές, δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης”, καταλήγει στην συνέντευξή του ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments