Αθλητισμός

Η απόκρουση στο 95′: Είκοσι χρόνια μετά η Κροατία ψάχνει ακόμα την εξιλέωση… (vid)

Η απόκρουση στο 95′: Είκοσι χρόνια μετά η Κροατία ψάχνει ακόμα την εξιλέωση… (vid)
Ένα δευτερόλεπτο που φάνηκε σαν αιώνας. Ένα δευτερόλεπτο που έκοψε την ανάσα. Ένα δευτερόλεπτο που εν τέλει έστειλε τη Γαλλία στον τελικό και στέρησε από την Κροατία την ευκαιρία της ζωής της.

Μπροστά στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της βρίσκεται η Κροατία. Η ομάδα του Ντάλιτς αντιμετωπίζει στις 21:00 την Αγγλία στο Λουζνίκι της Μόσχας και ο νικητής θα βρεθεί απέναντι στη Γαλλία την Κυριακή στον τελικό. Έναν τελικό που οι Κροάτες άγγιξαν είκοσι χρόνια πριν στη Γαλλία.

Τότε που στον ημιτελικό απέναντι στην οικοδέσποινα προηγήθηκαν με την γκολάρα του Νταβόρ Σούκερ έπειτα από την ασίστ του Αλιόσα Ασάνοβιτς. Ο Τουράμ απάντησε για τη Γαλλία σημειώνοντας δύο γκολ και φέρνοντας τούμπα το ματς και τη Γαλλία μπροστά στο σκορ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Γαλλία πέρασε δύσκολες στιγμές. Οι Κροάτες έβγαιναν μαζικά μπροστά, έφταναν στην αντίπαλη περιοχή, πίεζαν την εστία του Μπαρντέζ. Απειλούσαν. Σχεδόν σε κάθε κατεβασιά. Τα εφιαλτικά λεπτά για τους Γάλλους έκαναν το γήπεδο να παρακολουθεί όρθιο. Η αγωνία είχε φτάσει στο κόκκινο. Ο Σούκερ προσπαθούσε να σκοράρει δεύτερη φορά, η άμυνα των Γάλλων κρατούσε. Μια περισσότερο απ’ όλους, κρατούσε ο Φαμπιάν Μπαρντέζ.

Ο διαιτητής έδωσε πέντε λεπτά καθυστερήσεις, οι Κροάτες είχαν… κατασκηνώσει στην περιοχή του και λίγο πριν συμπληρωθούν τα 95 λεπτά, η μπάλα έπειτα από ένα σουτ εκτός περιοχής πήρε περίεργη καμπύλη και τροχιά προς τα δίχτυα. Η ανάσα κόπηκε. ο χρόνος σταμάτησε. Το δευτερόλεπτο που χρειάστηκε μέχρι να φτάσει η μπάλα φάνηκε αιώνας για εκατομμύρια Γάλλους. Ο Μπαρντέζ εκτινάχθηκε και με τη δεξιά του παλάμη έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η Γαλλία ήταν οριστικά στον τελικό. Η Κροατία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής της. Μια ευκαιρία που την έχει και πάλι μπροστά της απόψε.

Δείτε τα στιγμιότυπα εκείνου του ημιτελικού και την απίστευτη επέμβαση του Φαμπιάν Μπαρντέζ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments