Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Aύξηση των τουριστών κατά 15% στη Ρωσία

Μουντιάλ 2018: Aύξηση των τουριστών κατά 15% στη Ρωσία
Το Μουντιάλ 2018 ευνόησε σημαντικά τον τουρισμό της Ρωσίας.

Το Μουντιάλ 2018 βοήθησε να «γκρεμιστούν τα στερεότυπα» για τη Ρωσία αλλά και στην αύξηση του τουρισμού κατά 15%, καθώς οι οπαδοί των ομάδων επιστρέφουν στην πατρίδα τους και διαδίδουν σε όλο τον κόσμο ότι πέρασαν εξαιρετικά κατά τη διαμονή τους στη χώρα, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Όλγα Γκολόντετς.

Στο τουρνουά, που διήρκεσε ένα μήνα και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή με τον τελικό μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας, μέχρι στιγμής δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Παράλληλα οι ανησυχίες σχετικά με κρούσματα ρατσισμού και βίας εκ μέρους των χούλιγκαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά δεν επιβεβαιώθηκαν.

«Αναμένουμε μια σοβαρή αύξηση στη διεθνή εισροή (των τουριστών)», δήλωσε η Γκολόντετς, η οποία ανέλαβε τη θέση τον Μάιο, προκειμένου να επιβλέπει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. «Ελπίζουμε ότι αυτή η αύξηση των τουριστών θα είναι το επόμενο έτος κατά τουλάχιστον 15%, χάρη στην πολιτική του ανοίγματος και της αναγνώρισης της Ρωσίας που έγινε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Η Ρωσία φιλοξένησε άνω των 700.000 οπαδών από ξένες χώρες κατά τη διάρκεια του τουρνουά, που διοργανώθηκε σε 11 πόλεις, όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη και το Σότσι. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το πώς οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κλίμα της διοργάνωσης», δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μου φαίνεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο μας επέτρεψε να καταστρέψουμε τα στερεότυπα που υπήρχαν στον κόσμο».

Η ίδια ανέφερε πως η κυβέρνηση της χώρας ελπίζει ότι θα δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη στις περιφέρειες που έχουν φιλοξενήσει αγώνες του μουντιάλ. «Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα ένα παλαιότερο σχέδιο για να εξασφαλίσει ότι τα νεόκτιστα γήπεδα δεν θα πέσουν σε αχρησία», είπε η Γκολόντετς, η οποια ωστοσο αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες γισ τα ποσά που αφορούν σε περαιτέρω επενδύσεις.

Η Σαράνσκ, η μικρότερη πόλη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει γήπεδο με περίπου 45.000 θέσεις και πληθυσμό μόλις 300.000 κατοίκων. Η πόλη, που βρίσκεται 650 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, δεν διαθέτει ομάδα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ κατηγορίας.

«Φυσικά όσο μικρότερος είναι ο πληθυσμός μιας πόλης, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα. Αυτό είναι κατανοητό. Αλλά βλέπουμε μια δυναμική ανάπτυξη παντού», τόνισε η Γκολόντετς, εξηγώντας ότι τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα φιλοξενήσουν μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων μουσικών φεστιβάλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments