Διεθνή

Η “φιέστα” του Ζόραν Ζάεφ για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ (pic)

Η “φιέστα” του Ζόραν Ζάεφ για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ (pic)
Ο Ζόραν Ζαέφ, δήλωσε, πως Η “Μακεδονία” έχει λόγο να γιορτάζει.

Στα Σκόπια γιόρτασαν με χορούς, τραγούδια και πολλές selfie την πρόσκληση για την έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έστησε τη «φιέστα», με αφορμή τα όσα αποφασίστηκαν αυτή την εβδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, για ενταξιακές συζητήσεις μετά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη με την Ελλάδα κι έτσι χιλιάδες πολίτες της χώρας συγκεντρώθηκαν σε 15 πόλεις.

Μπορεί οι πολίτες να διασκέδασαν με δεκάδες μουσικούς που ανέβηκαν στη σκηνή, αυτή η “φιέστα” όμως προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, να αναφέρει χαρακτηριστικά, πως “η “Μακεδονία” δεν χρειάζεται γιορτές αλλά μία απολογία από την κυβέρνηση για τη συνθηκολόγηση”.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, από την πόλη Μπίτολα όπου μετείχε στη φιέστα, δήλωσε: «Η “Μακεδονία” έχει λόγο να γιορτάζει. Είχαμε μεγάλα γεγονότα. Πετύχαμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους μας, τα κοινά μας όνειρα και τις ελπίδες μας», ενώ συμπλήρωσε ότι οι συναυλίες του Σαββάτου είναι μια πρόσκληση ενότητας, παρά τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν.

Παράλληλα απευθύνθηκε στους πολίτες, ενόψει και του δημοψηφίσματος. «Σήμερα οι δυνάμεις που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο ισχυρές όσο οι δυνάμεις που μας ενώνουν, για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτές οι δυνάμεις ανοίγουν το μέλλον μας. Ο κάθε πολίτης ανεξάρτητα αποφασίζει τη θέση του. Καλώ εσάς, αλλά και την αντιπολίτευση: ας διαλέξουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Το κοινό μας μέλλον. Ας σταματήσουμε τα μίση», τόνισε ακόμη ο Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ δημοσίευσε στον λογαριασμό του πολλές φωτογραφίες από τη φιέστα, ποζάροντας και για selfie, όπως έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Δείτε την ανάρτησή του:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments