Πολιτική

Κουμουτσάκος: Προβλέπει “χιονοστιβάδα” εξελίξεων μετά την απέλαση διπλωματών

Κουμουτσάκος: Προβλέπει “χιονοστιβάδα” εξελίξεων μετά την απέλαση διπλωματών
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για το ζήτημα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών.

O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ, πως αν η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα εξελίξεων.

Υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα και αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις που έχει γενικά η Ρωσία, σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια τόνισε, πως η ΝΔ εξακολουθεί να μην είναι ενημερωμένη από την κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό κραδασμό στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, προσθέτοντας πως οι πληροφορίες που έχει είναι δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων αλλά και διαρροές κύκλων.

Η τακτική της σιωπηλής και κρυφής διπλωματίας στο θέμα των Ρώσων διπλωματών, όπως ανέφερε ακολουθήθηκε και στη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Αλβανία.

Γενικά σημείωσε ο κ. Κουτούτσικος η θέση της ΝΔ όταν συμβαίνουν τέτοια σοβαρά γεγονότα παρέμβασης ξένων χωρών η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική και αυστηρή για την αντιμετώπιση τους.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει στόχο να διασφαλίζει έναν περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας για τα εθνικά της συμφέροντα, όπως επεσήμανε και όχι να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης.

Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων στελεχών της κυβέρνησης έκανε λόγο για παιχνίδι της ελεγχόμενης σχιζοφρένειας της κυβέρνησης και είπε ότι με αυτή τη διάσταση απόψεων ήταν παρούσα η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

«Αυτή η φαρσοκωμωδία είναι η εικόνα της Ελλάδας εντός και εκτός. Η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε εκλογές δεν αντέχει άλλο αυτό την πολιτική σχιζοφρένεια», δήλωσε.

Έκανε, επίσης, και τη δική του πρόβλεψη για τις εκλογές που θα γίνουν, λέγοντας πως θα είναι εξόχως πολωτικές, στα όρια της μη ελεγχόμενης σύγκρουσης και ότι η ευθύνη γι΄αυτό ανήκει στην κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments