Αθλητισμός

Red Bull Sailing Team – D. Paschalidis & K. Trigonis

Red Bull Sailing Team – D. Paschalidis & K. Trigonis
Ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης, ο Έλληνας ιστιοπλόος, γράφει για την εμπειρία του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula18.

Ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης, ο Έλληνας ιστιοπλόος, γράφει για την εμπειρία του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula18

Ήταν ένα τρελό 20ήμερο αγωνιζόμενοι στην Ευρώπη και όχι μόνο μιας και ο 1ος στόχος της χρονιάς για εμάς ήταν τριπλός. Είχαμε να συμμετάσχουμε σε 2 Πανευρωπαικά και ενα Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες θέλοντας να πετύχουμε κατι που δεν εχει κανει κανείς εως τώρα να κερδίσουμε και στα τρία με διαφορετικές συνθέσεις.

Βέβαια για εμένα και τον Ντάνη προσωπικά η 1η νίκη μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula18 ήταν ίσως και η πιο σημαντική μιας και ήταν ο πρώτoς μας τίτλος στη νέα αυτή κλάση στην οποία αγωνιζόμαστε τον τελευταίο χρόνο. Από εκεί και πέρα οι δρόμοι μας θα χώριζαν με εμένα να συμμετέχω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-class καταμαράν (foiling) στην Γερμανία και ο Ντάνης με το νέο μέλος της ομάδας μας τον Πέτρο Κωνσταντινίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado στην Γαλλία.

Από πλευράς αποτελεσμάτων ο στόχος επετεύχθη κατά τα 2/3 μιας και εγώ προσωπικά δεν κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου στο Πανευρωπαϊκό A-class καταλήγοντας στην 17η θέση της γενικής και 14η στη Ευρώπη πράγμα το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με χαροποίησε κιόλας μιας και μπορούσα να πετύχω πολύ περισσότερα..

Συνολικά όμως ως ομάδα θεωρώ ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αγωνιζόμενοι σε τρια πρωταθλήματα μεσα σε 2 εβδομάδες.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την συμμετοχή και βοήθεια του Πέτρου Κωνσταντινίδη ο οποίος με αντικατέστησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado όπου μαζί με τον Ντάνη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για 2η συνεχόμενη χρονιά, 8η σερί για τον Ντάνη. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και επιθυμούμε να δούμε τον Πέτρο μέσα από αυτές τις εμπειρίες που εζησε μαζί μας να μπορέσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο ξεκινώντας συντομα την προσπάθεια του στην Ολυμπιακή κατηγορία των 49er.

Για τον Ντάνη δεν εχουμε να πούμε και πολλά μιας και ειναι το μόνο μελος της ομάδας που τα κέρδισε όλα! Κάτι το οποίο όμως αξίζει να ειπωθεί είναι το γεγονός ότι στο Πανευρωπαϊκό Formula18 είχαμε και την συμμετοχή ενός 2ου Ελληνικού πληρώματος, του Αλεσσάντρο Στόκο και Πέτρου Κωνσταντινίδη. Διπλή η χαρά για εμάς λοιπόν όχί μόνο γιατί κερδίσαμε αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας συμμετείχε με 2 πληρώματα.

Ενας από τους κυριους στόχους λοιπόν αυτής της προσπάθειας ειναι η διάδοση του catamaran στην Ελλάδα κυρίως στη νεα γενιά ιστιοπλόων και ποιος ξέρει ίσως κάποιοι από αυτούς να ακολουθήσουν το Ολυμπιακό ονειρο αργότερα.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται μια βάση και πιστεύουμε ότι το Formula18 είναι μια πάρα πολύ καλή βάση για να ξεκινήσει κάποιος όπως και το A-class για να μυηθεί στα ιπτάμενα σκάφη.

Για εμάς όλο αυτό το εγχείρημα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Μεχρι στιγμής τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν μιας και πέρα από τις όποιες αγωνιστικές επιτυχίες όλο και περισσότεροι νέοι ιστιοπλοόι ενδιαφερονται να ζήσουν την εμπειρία του αγωνιστικού catamaran και αυτό μας δίνει ακόμη περισσότερο κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια μιας και η αγωνιστική και όχι μονο δραστηριότητα μας δεν σταματα. Έχουμε μπροστά μας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado του Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula18 στην Αμερική (Σαρασότα) τον Οκτώβριο όπως και το Saint Barth Cata Cup τον Νοέμβριο. Υπάρχει και κάτι ακόμη το οποίο θα ανακοινώσουμε αργότερα εφόσον επιβεβαιωθεί. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και υποστηρικτές μας, στους φίλους και στις οικογένειες που υποστηρίζουν στην τρέλα μας! Ε μα τι τρέλα όμως!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments