Ελλάδα

Πάτρα: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε χασίς

Πάτρα: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε χασίς
Εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Ελλάδα και το Βέλγιο εξαρθρώθηκε στην Πάτρα.

Εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Ελλάδα και το Βέλγιο εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας, έπειτα από επιχείρηση στη Φθιώτιδα, οκτώ άτομα, ενώ ταυτόχρονα εντόπισαν δύο φυτείες με περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ανέφερε ότι «η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Όσον αφορά στην επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σημείωσε: «Αποδομήσαμε μίια καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, συλλαμβάνοντας οκτώ μέλη της και ταυτοποιώντας ακόμη τρία, τα οποία είχαν αναπτύξει διεθνή εγκληματική δράση διακινώντας ναρκωτικά, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο Βέλγιο. Επίσης, κατασχέσαμε περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατες περιοχές της Φθιώτιδας, λίγες μόνο μέρες πριν τη συγκομιδή τους».

Ακόμα, τόνισε ότι «οι δράστες διακίνησαν το τελευταίο έτος δεκάδες κιλά κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βέλγιο, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλο περιουσιακό όφελος, ενώ από την επεξεργασία και περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης που θα προερχόταν από την καλλιέργεια των 1.800 δενδρυλλίων, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ».

Διαβάστε Eπίσης

Βρήκαν και «συνέλαβαν» τα πάντα οι αστυνομικοί στο Πεδίον του Άρεως

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας για εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες