Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / ΥΠΕΞ Αλβανίας: Εκκρεμούν τρία ζητήματα με την Ελλάδα
ΥΠΕΞ Αλβανίας: Εκκρεμούν τρία ζητήματα με την Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μίλησε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Μεταξύ άλλων, ο Μπουσάτι δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για αλλαγή των συνόρων, αλλά μια τεχνική διαδικασία για τη συντήρηση των πυραμίδων (συνοριακών σημείων) που υπάρχουν επί της μεθοριακής γραμμής.

Στην συνέχεια, ερωτηθείς για το ρόλο του προέδρου Ιλίρ Μέτα για την υπογραφή συμφωνίας, ο Μπουσάτι δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει δώσει την εξουσιοδότηση και ότι τον ογκώδη φάκελο (χιλίων σελίδων) μελετούν οι εμπειρογνώμονες.

«Υπάρχει μια μεγάλη παραπληροφόρηση, ειδικά από το Δημοκρατικό Κόμμα. Μιλάνε για τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας, για ενδεχόμενες πετρελαϊκές περιοχές, για τη διαγραφή του θέματος των Τσάμηδων, είναι προφανές ότι υπάρχει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να διατηρηθεί αυτή η ένταση στις σχέσεις μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την Ελλάδα, έχουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που μας λέει σαφώς τι δεν πρέπει να κάνουμε. Έχουμε συμμορφωθεί με αυτήν την απόφαση. Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε την κοινή γνώμη με ψευδαισθήσεις. Η Ελλάδα δεν έχει χάσει κανέναν πόλεμο μαζί μας, ούτε εμείς μαζί της», είπε. Δεν υπάρχει συμφωνία αλλαγής συνόρων

Ο Μπουσάτι δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία αλλαγής συνόρων, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έδωσε προθεσμίες.
Ερωτηθείς για τη δήλωση του Χαν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να κλείσουν εντός δύο εβδομάδων, ο Μπουσάτι δήλωσε ότι η διαδικασία αυτή χρειάζεται χρόνο.

Ετικέτες: 


2018