Διεθνή

Δεν τα βρήκαν οι Σκοπιανοί πολιτικοί για το δημοψήφισμα

Δεν τα βρήκαν οι Σκοπιανοί πολιτικοί για το δημοψήφισμα
Ο Ζόραν Ζάεφ αναγκάστηκε να αναβάλει τη συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Σε αδιέξοδο βρέθηκε χθες ο Ζόραν Ζάεφ στη χθεσινή δεύτερη συνάντηση που προέβλεπε στον καθορισμό της σύνθεσης της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής για την οργάνωση του δημοψηφίσματος, αφού το κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO αρνήθηκε να ορίσει μέλη του. Έτσι, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναγκάστηκε να αναβάλει τη συζήτηση για την Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Μετά τις επαφές του με τους αρχηγούς του VMRO, του DUI και του Besa, Χριστιάν Μίτσκοσκι, Αλί Αχμέτι και Μπιλάλ Κασάμι, ο Ζάεφ είπε: «Ο στρατηγικός στόχος της “Μακεδονίας” είναι η πλήρης ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤO και δεν χωρούν παραχωρήσεις σε στρατηγικούς στόχους. (…) Θα δώσουμε μια ευκαιρία στο διάλογο, εφόσον είναι εφικτό».

Τόνισε στη συνέχεια, πως περιμένει οι νέες συνομιλίες να οδηγήσουν σε συμφωνία για τη σύσταση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής και δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να στεφθεί με επιτυχία το δημοψήφισμα καθώς από αυτή τη διαδικασία εξαρτώνται τα περαιτέρω βήματα που θα οδηγήσουν στην επικύρωση της συμφωνίας Σκοπίων-Αθήνας από την ελληνική Βουλή».

Αυτό που μένει τώρα είναι να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το δημοψήφισμα, να οριστεί κατά πόσο αυτό θα έχει συμβουλευτικό ή δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά και το ερώτημα που θα τεθεί, ενώ ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προτείνει το εξής:

«Συμφωνείτε με την υποψηφιότητα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και Ελλάδας;»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments