Αυτοδιοίκηση

Εθνικό πένθος: Ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές αποστέλλει ο δήμος Αθηναίων

Εθνικό πένθος: Ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές αποστέλλει ο δήμος Αθηναίων
Κάλεσμα προς τους πολίτες απευθύνει ο δήμος Πατρέων, προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης

Σε επιφυλακή είναι το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαιτέρως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα μετά το εθνικό πένθος με δεκάδες νεκροί.

Ήδη, αποθέματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα. Όσοι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595, την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και η παράδοσή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 1, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422. Ακόμη , ο δήμος Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργαζόμενων εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με στόχο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Κάλεσμα προς τους πολίτες απευθύνει ο δήμος Πατρέων, προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, ως ελάχιστη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της δυτικής και ανατολικής Αττικής.

Τα είδη, όπως εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και παιδικά είδη θα συγκεντρώνονται στην τράπεζα τροφίμων του κοινωνικού οργανισμού.

Στο μεταξύ, πολίτες πηγαίνουν στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα και αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, ενώ φορείς και σύλλογοι έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments