Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμύρες του 2016

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμύρες του 2016
Ο ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του 2016.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016 στον Δήμο Θερμαϊκού, η περιοχή παραμένει σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ότι δεν προχώρησε σε έργα για την αποκατάσταση των ζημιών και δεν αξιοποίησε το κονδύλι ύψους 16,5 εκατ. ευρώ, που διατέθηκε από την κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

“Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών με πρώτο γνώμονα στην σκέψη της, το πώς θα προστατευτεί η περιοχή και θα θωρακιστεί από μελλοντικές καταστροφές. Παράλληλα, απέστειλε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δέκα εξήμισι εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή πρόσκληση από την Περιφέρεια σε εγκαίνια έργων που σχετίζονται με την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2016.

“Το μόνο που ξεχνά η πρόσκληση είναι η αναφορά σε αυτούς που έστειλαν άμεσα τα χρήματα για να γίνει ό,τι έγινε”, σημειώνεται.

“Οι απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους για την αποκομιδή της λάσπης, πήραν και έδωσαν (περίπου 5,5 εκατομμύρια). Έργα που έπρεπε να έχουν γίνει, όπως οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους που ρήμαξαν, ακόμη καρκινοβατούν, ύστερα από τις παλινωδίες της περιφερειακής διοίκησης, ανάμεσα σε απευθείας αναθέσεις και( τελικά) διαγωνισμό. Και τώρα, περιχαρείς και πανηγυρίζοντας, ανακοινώνουν, τα «εγκαίνια εργασιών αποκατάστασης» από τις πλημμύρες.

Η απουσία του οποιοδήποτε έργου, από έναν περιφερειάρχη, αμήχανο, η αδυναμία του να εφαρμόσει όσα κατά καιρούς δεσμεύτηκε για την ανατολική περιοχή (δρόμο για Ν Μηχανιώνα -έργα προστασίας ακτών- λιμάνι Νέας Μηχανιωνας -σύνδεση με περιφερειακό), η ανυπαρξία ενός σοβαρού σχεδίου αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών καλύπτονται από τις εργασίες αποκατάστασης. Αποκατάστασης έργων, που είχαν γίνει πρόχειρα και στο πόδι, με δική τους ευθύνη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments