Ελλάδα

Φωτιά: Αδιανόητη η τραγωδία – Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Φωτιά: Αδιανόητη η τραγωδία – Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί – Δεκάδες οι αγνοούμενοι
Οι φωτιές στην Αττική κυριολεκτικά έχουν σαρώσει τα πάντα και έχουν βυθίσει μία ολόκληρη χώρα στο πένθος

Η ανείπωτη τραγωδία στην Αττική από τις φωτιές έχουν βυθίσει τη χώρα στο πένθος και ο κατάλογος των νεκρών δυστυχώς διαρκώς μεγαλώνει. Ο επίσημος απολογισμός μιλάει για 50 νεκρούς, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι έντεκα νεκροί εντοπίστηκαν στο Μάτι Αττικής, που κυριολεκτικά έχει σβηστεί από το χάρτη.

Την είδηση για τους επιπλέον νεκρούς επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Ραφήνας λέγοντας πως οι νεκροί είναι ήδη 60 και αναμένεται να αυξηθούν. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχείρηση σε ξενοδοχείο στο Μάτι υπό το φόβο να υπάρχουν και εκεί νεκροί.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη του ΕΚΑΒ, το προσωπικό νοσοκομείων των νομών Αττικής και Κορινθίας, υπάλληλοι των συναρμόδιων Υπουργείων, των Δήμων και της Περιφέρειας -όλοι, άνδρες και γυναίκες-  ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες αλλά και με τις συνέπειες που αυτές άφησαν άφηναν πίσω τους.

Κάτοικοι της περιοχής αναζητούν μέσα στις στάχτες τους δικούς τους ανθρώπους με την ελπίδα να μην έχουν καεί. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεκαπέντε ταυτόχρονες εστίες σε τρία διαφορετικά μέτωπα στη δυτική, ανατολική και βορειο-ανατολική Αττική, με δυτικούς ανέμους που τοπικά έφθαναν τα έντεκα Μποφόρ,  συνέθεσαν ένα ιδιαίτερο σύνθετο όσο και δύσκολο τοπίο για τον κρατικό μηχανισμό, που υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να διασπάσει τις δυνάμεις του.

«Από τη πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα έσπευσε το σύνολο των πτητικών δυνάμεων, 7 καναντέρ, 10 ελικόπτερα, καθώς και πάνω από 300 πυροσβεστικά οχήματα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Αλλά δεν ήταν μονον αυτοί που πάλεψαν με την πρωτοφανή πρόκληση.

Ο κρατικός μηχανισμός, τοπικού και μη, χαρακτήρα ήταν εκεί για να σώσει, να βοηθήσει, να στηρίξει.

Κρίσιμη, επίσης, η αποστολή του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, που έσωσαν από τα κύματα πολλές ανθρώπινες ζωές, κυρίως από την περιοχή Μάτι. Συγκεκριμένα, δώδεκα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα, τρία ελικόπτερα και τρία σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, αλλά και περισσότερα από τριάντα ιδιωτικά σκάφη έσωσαν περισσότερους από 750 ανθρώπους.

Ακόμη, σε πλήρη διαθεσιμότητα τέθηκαν όλες οι μονάδες του Υπουργείου Υγείας, μαζί με 38 ασθενοφόρα, 4 κινητές μονάδες και 2 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών.

Την ώρα αυτή, τέλος, ξεκινά επιχείριση μικτών περιπολιών (αστυνομίας, πυροσβεστικής και στρατού), για την αστυνόμευση των περιοχών που επλήγησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments