Αυτοδιοίκηση

Δήμαρχος Ραφήνας: “Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο για την ευθύνη της εκκένωσης”

Δήμαρχος Ραφήνας: “Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο για την ευθύνη της εκκένωσης”
Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, κατηγόρησε Περιφερειακή σύμβουλο για πλαστογράφηση εγγράφου, σχετικά με την εκκένωση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία κατά Περιφερειακής συμβούλου, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος κατήγγειλε, πως κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην ανακρίτρια παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, κ. Τσούπρα.

Πρόκειται για την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ.

Το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

Η περιφερειακή σύμβουλος ανέφερε, ότι όλα όσα λέει ο Δήμαρχος δεν ισχύουν και επικαλείται ως μάρτυρες τους ίδιους ανθρώπους που επικαλείται και εκείνος, αλλά και τον δήμαρχο Μαραθώνα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.

Ο κ. Μπουρνούς, τόνισε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.

Ανέφερε επίσης, ότι «όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια», ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε ο ίδιος αυτή την πρωτοβουλία, είπε: «δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments