Ελλάδα

Μάτι: Επιμένει η Τσούπρα να “καρφώνει” την Πυροσβεστική

Μάτι: Επιμένει η Τσούπρα να “καρφώνει” την Πυροσβεστική
Μετά την καταθεσή της η Ιώαννα Τσούπρα για τις φωτιές στο Μάτι επιμένει και σε τηλεοπτικές δηλώσεις της πως δεν έλαβε ποτέ εντολή ή εισήγηση για εκκένωση.

«Κατέθεσα ως μάρτυρας στην εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από πρόσκληση της αρμόδιας εισαγγελέας. Είναι το ελάχιστο για τους συμπολίτες μας που θρηνούν αυτή τη στιγμή» δήλωσε στην ΕΡΤ η Ιωάννα Τσούπρα, Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Στη δήλωσή της, η κυρία Τσούπρα επισήμανε επίσης:

«Ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής είναι να βοηθάει το πυροσβεστικό σώμα στο δύσκολο έργο του και αυτό πράξαμε στο μέγιστο βαθμό και σε αυτήν την τραγωδία. Είναι σαφές ότι η Περιφέρεια και οι δήμοι ουδέποτε έλαβαν εισήγηση ή εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Ωστόσο, συνδράμαμε με κάθε μέσο για τη διάσωσή τους. Πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και αιρετοί δώσαμε μια άνιση μάχη».

Με αυτή ακριβώς τη δήλωσή της η κα Τσούπρα επιμένει να ρίχνει την ευθύνη για τη μη εκκένωση της περιοχής στην Πυροσβεστική.

Η Τσούπρα «καρφώνει» την πυροσβεστική

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στο Μάτι στις 23η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε.

Μάλιστα, όπως είπε η ίδια υπάρχει σχετικό έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι η φωτιά βρίσκεται από την αντίθετη πλευρά από ότι κατευθύνθηκε τελικά.

Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου. Τέλος, η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments