Αθλητισμός

Με αισιοδοξία αναχωρεί η εθνική ομάδα στίβου για το Βερολίνο

Με αισιοδοξία αναχωρεί η εθνική ομάδα στίβου για το Βερολίνο
Με αισιοδοξία ετοιμάζονται οι 37 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου να συμμετάσχουν στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί 7-12 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Με αισιοδοξία ετοιμάζονται οι 37 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου να συμμετάσχουν στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί 7-12 Αυγούστου στο Βερολίνο. Σήμερα, στη συνάντηση που προγραμμάτισε ο ΣΕΓΑΣ με τους δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για καλά αποτελέσματα στη διοργάνωση, κάτι που μεταφράζεται τόσο στην κατάκτηση μεταλλίων αλλά και σε καλά πλασαρίσματα σε τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που στέλνουν, τόσο ο εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, όσο και η διοίκηση, που δεν επιθυμούν 1-2 «πυροτεχνήματα» και η πλειοψηφία των αθλητών απλά να συμπληρώνει τα αγωνίσματα.

«Θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο Βερολίνο. Είμαι αισιόδοξη, αλλά σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη με 4.85μ. Πιστεύω ότι το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί πιθανότατα στα 4.90μ», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη, που σίγουρα θα παλέψει, όπως κάνει σε όλους τυς μεγάλους αγώνες τα τελευταία χρόνια για το χρυσό μετάλλιο.

«Είναι σημαντικό που η Ελλάδα πηγαίνει στη διοργάνωση με μία μεγάλη ομάδα. Για μένα προσωπικά είναι το 5ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, είμαι υγιής, αισιοδοξώ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Μπανιώτης, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη για την διοργάνωση στο Βερολίνο. Βάσει επίδοσης είμαι ήδη στον ημιτελικό των 400μ και βασικός μου στόχος είναι να περάσω στον τελικό, όπου όλα πλέον θα είναι ανοικτά. Εκεί θα δύμε τι θα γίνει. Έχω μάθει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ακόμη και απέναντι σε καλύτερες αθλήτρες πάντα παλεύω για το καλύτερο», τόνισε η Μαρία Μπελιμπασάκη.

«Είμαι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου πήγε καλά. Θέλω να κοιτάζω την κάθε κούρσα ξεχωριστά και ελπίζω να φθάσω μακριά. Το επίπεδο είναι υψηλό στα 200μ και δεν είναι μόνο 2-3 ονόματα, αφού δέκα αθλητές έχουν επιδόσεις παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ελπίζω για το καλύτερο», δήλωσε ο Λυκούργος Τσάκωνας που θα συμμετάσχει στα 200μ.

«Είναι η 5η διοργάνωση για μένα και κατά τη γνώμη μου θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού οι αθλήτριες έχουν ανεβεί επίπεδο. Αρχικά πρέπει να περάσω τελικό και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά για μετάλλιο. Γιατί όχι. Θα χρειαστεί κατά τη γνώμη μου άλμα στα 4.75μ για μετάλλιο. Η κόρη μου θα με βλέπει από την τηλεόραση και θα με χειροκροτεί», τόνισε η Νικόλ Κυριακοπούλου που στοχεύει στο 2ο μετάλλιο της καριέρας της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Είμαι καλά και με τον προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι) αισιοδοξούμε ότι θα πάμε όπως έχουμε σχεδιάσει. Φέτος έκανα αρκετά μίτινγκ στο εξωτερικό και απέκτησα μια καλή εμπειρία από μεγάλους αγώνες. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για το Βερολίνο. Και ο τελικός θα μπορούσε να είναι μια καλή παρουσία για μένα στο ευρωπαϊκό, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα, θα το δούμε στο Βερολίνο», είπε ο νεαρός πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου.

«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα φέτος, η μεγαλύτερη αριθμητικά που υπήρξε από το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Είμαστε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, με αθλητές που βρίσκονται πολύ ψηλά στις κατατάξεις των αγωνισμάτων. Αθλητές που σαφώς πάνε για να διακριθούν και αυτό θα φανεί στο Βερολίνο. Αυτό είναι το 6ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνω μέρος. Στο άλμα επί κοντώ τα πράγματα είναι απρόβλεπτα, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και είναι ένα αγώνισμα πολύ ιδιαίτερο. Θεωρώ ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας, αφού ήδη στην Ευρώπη έχουμε πέντε αθλητές που έχουν περάσει πάνω από τα 5.90μ. Εγώ έχω την 6η καλύτερη επίδοση και θα επιδιώξω ότι καλύτερο. Όταν αγωνίζομαι, στόχος μου είναι πάντα το μετάλλιο. Θα κάνω μια μεγάλη προσπάθεια, αν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», επεσήμανε από την πλευρά του ο έμπειρος άλτης του επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης.

Η εθνική ομάδα αναχωρεί για το Βερολίνο σε δύο γκρουπ, την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments