Διεθνή

Handelsblatt: Οι νεκροί θα καθορίσουν την πολιτική καριέρα του Αλέξη Τσίπρα

Handelsblatt: Οι νεκροί θα καθορίσουν την πολιτική καριέρα του Αλέξη Τσίπρα
Καταστροφική για τον Αλέξη Τσίπρα θα αποδειχθεί η φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή 88 ανθρώπων στο Μάτι", αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, «το καλοκαιρινό μελτέμι έχει θέσει σε συναγερμό το Μέγαρο Μαξίμου».

Μία νέα καταστροφική πυρκαγιά είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, δώδεκα ημέρες μετά την πυρκαγιά που κατάστρεψε το Μάτι.

Τουλάχιστον 87 νεκροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Την Παρασκευή το πρωί, μια γυναίκα 35 ετών πέθανε σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας από τα σοβαρά εγκαύματα της.

Η εφημερίδα εστιάζει στην ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι και κάνει λόγο για άσχετες ερωτήσεις του πρωθυπουργού τη στιγμή που ήδη υπήρχαν 40 νεκροί, ενώ διερωτάται εάν ο ίδιος το γνώριζε και το απέκρυψε με σκοπό να υποβαθμίσει την καταστροφή.

«Η εικόνα ενός πρωθυπουργού ο οποίος δαγκώνει συνεχώς τα χείλη του κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης συνεδρίασης και γράφει νευρικά σημειώματα μάλλον τείνουν να καταστήσουν πιθανή την περίπτωση της απόκρυψης», αναφέρει το δημοσιευμα της εφημερίδας.

«Οι νεκροί θα καθορίσουν την πολιτική καριέρα του Αλέξη Τσίπρα στο μέλλον», σημειώνει η Handelsblatt χαρακτηρίζοντας παράλληλα αβέβαιο το ενδεχόμενο να ανακάμψει η δημοτικότητά του μετά από αυτή την καταστροφή.

Οι νεκροί θα καθορίσουν την πολιτική καριέρα του Αλέξη Τσίπρα στο μέλλον

Αναφορικά με τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού, η γερμανική εφημερίδα, αναφέρει: «Οι νεκροί θα καθορίσουν την πολιτική καριέρα του Αλέξη Τσίπρα στο μέλλον. Το εάν η δημοτικότητά του ανακάμψει μετά από αυτή την καταστροφή μοιάζει αβέβαιο. Ήδη πριν από την πυρκαγιά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν πίσω στις δημοσκοπήσεις έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα πράγματα έκανε ακόμη χειρότερα η δήλωση του Χρ. Βερναρδάκη ότι ο «Τσίπρας είναι μόλις 44 ετών», με τους Έλληνες να εκφράζουν τον θυμό τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας χρήστης υπενθύμισε ότι ο John F. Kennedy ήταν μόλις 44 όταν ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος των ΗΠΑ και βρέθηκε αντιμέτωπος με την κρίση στην Κούβα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments