Ζώδια

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω ποιο καλοκαιρινό “αξεσουάρ” είσαι

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω ποιο καλοκαιρινό “αξεσουάρ” είσαι
Είναι ο Λέων ένας χρυσός φουσκωτός κύκνος; Μοιάζει ο Τοξοτης με παγοθραύστη; Έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Mήπως οι γύρω σου σε βλέπουν σαν ένα αιθέριο άρωμα ή σαν σανίδα του σερφ; (Σε κάθε περίπτωση προτιμότερο από σανίδα σωτηρίας). Διάβασε τον μίνι οδηγό του Marie Claire για τα ζώδια που θα συναντήσεις και θα κάνεις παρέα στις διακοπές και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Kριός Το ότι είσαι το αντίστοιχο της σανίδας του σερφ δεν σημαίνει ότι είσαι και καλή σέρφερ και αυτό ισχύει και για τα 11 αντικείμενα που ακολουθούν και τις ιδιότητες που συνδέονται με αυτά. Είσαι όμως ένα σύμβολο περιπέτειας, αδάμαστων κυμάτων και των ριψοκίνδυνων τύπων που θέλουν να τα δαμάσουν. Θέλουμε να σε κάνουμε παρέα γιατί είσαι συναρπαστική και υπόσχεσαι περιπέτειες. Μην ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό (και να μας δίνεις κι εμάς).

Ταύρος Είσαι μία όαση πολιτισμού ακόμη και στην πιο ερημική παραλία, ακόμη και κάτω από τον πιο καυτό ήλιο. Ευωδιάζεις σαν φρεσκοκομμένο σύκο και μαγνητίζεις τους άλλους με τον αισθησιασμό σου. Δεν μπορείς παρά να είσαι ένα άρωμα, το άρωμα που αφήνει πίσω του το καλοκαίρι όταν φεύγει, το άρωμα που θυμάται κανείς ξαφνικά στη μέση του χειμώνα και θέλει να βάλει τα κλάμματα, το άρωμα που κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν στην ανάμνησή του. Με μέτρο.

Δίδυμοι
Εξωτικά κολιέ, βραχιόλια με ημιπολύτιμες πέτρες, φανταστικά δαχτυλίδια. Είσαι τα καλοκαιρινά χαϊμαλιά, η εξτραβαγκάντζα που διστάζουμε να φορέσουμε το χειμώνα, εκείνο το στολίδι/φετίχ/φυλαχτό που όλοι θα γυρίζουν να κοιτάξουν και θα αναρωτηθούν για την προέλευσή του. Είσαι με άλλα λόγια το talk of the beach, το κέντρο της συζήτησης, αυτή που όλοι θέλουν να κάνουν παρέα, αυτή που όλοι θέλουν να έχουν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν από κοντά. Κράτα τις απαραίτητες αποστάσεις.
Καρκίνος
Και το καλοκαίρι, ειδικά το καλοκαίρι, είσαι μια μεγάλη αγκαλιά. Είσαι η πετσέτα θαλάσσης που μας αγκαλιάζει μόλις βγαίνουμε από το νερό, εκείνη που απλώνουμε πάνω στα βράχια ή στην άμμο για να φέρουμε στη συνέχεια λίγους κόκκους άμμου στο αυτοκίνητο και στο σπίτι, εκείνη που μας τυλίγει και μας παρηγορεί κάθε φορά που χρειαζόμαστε να προστατευτούμε από τα μελτέμια. Μοίρασε τη στοργή σου με προσοχή, σε αυτούς που θα σε ξεπλύνουν με αγάπη.
Λέων Το κέντρο της προσοχής δεν πρέπει μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται κι ενώ δεν είναι όλοι οι Λέοντες σαν ένας χρυσός φουσκωτός κύκνος που επιπλέει, μοιάζουν ωστόσο με τα φουσκωτά πτηνά και ψάρια του καλοκαιριού με πολλούς τρόπους: είναι η “ατραξιόν” σε κάθε πισίνα/παραλία/ σχάρα αυτοκινήτου, θέλουν κόπο για να τα φουσκώσεις και προσοχή για να μην τα χάσεις/χαλάσεις, οι φωτογραφίες της παρέας περιστρέφονται γύρω τους. Όπως ακριβώς και τα λιοντάρια, πρέπει κανείς να περιμένει τη σειρά του για να τα ευχαριστηθεί.
Παρθένος Είσαι το πιο χρήσιμο ζώδιο και το πιο πρακτικό, είσαι η τσάντα παραλίας που τα έχει όλα, το μαγιό, την πετσέτα, τα γυαλιά, το αντηλιακό, το βιβλίο, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Είσαι ο άνθρωπος που χρειάζεται η παρέα για να γίνουν όλα σωστά, χωρίς εσένα δεν υπάρχει οργάνωση, το πρωϊνό μπάνιο μπερδεύεται με το απογευματινό και τα βραδινά κοκτέιλ γίνονται ξεδιάντροπα σφηνάκια τα ξημερώματα. Το καλοκαίρι και οι φίλοι σου σε χρειάζονται όπως τα πιτσιρίκια στο νηπιαγωγείο τη δασκάλα: για να επιβάλλεις την τάξη!
Ζυγός Eίσαι το πνεύμα του καλοκαιριού το ίδιο, τα σανδάλια που φορούσαν οι Έλληνες Θεοί. Βαδίζουμε μαζί σου στα σοκάκια των νησιών και στη βρεγμένη άμμο, μπαίνουμε σε αεροπλάνα, ανεβαίνουμε σε ιστιοπλοϊκά. Όταν είσαι σε μίνιμαλ διάθεση, μας κρατάς συνδεδεμένους με την ουσία του καλοκαιριού, ό,τι πιο απλό, λιτό και απέριττο. Όταν μπαίνεις σε μάξιμαλ διάθεση, οδηγείς τα βήματά μας στα πιο ακριβά μέρη στα ωραιότερα νησιά του κόσμου πλάι στις θάλασσες με το πιο ωραίο μπλε: το Ιόνιο και το Αιγαίο. Σε χρειαζόμαστε από το βράδυ ως το πρωί και δύσκολα σε αλλάζουμε.
Σκορπιός

Οι (γνωστοί και σεσημασμένοι) καυτοί εραστές του ζωδιακού στην κάψα του καλοκαιριού μεταμορφώνονται σε αυτό ακριβώς που θέλουμε: πυραύλους παγωμένης απόλαυσης. Τα λόγια είναι περιττά. Είσαι το παγωτάκι που άλλοι επιθυμούν στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, άλλοι ονειρεύονται/απολαμβάνουν νυχθημερόν και σίγουρα (σχεδόν) όλοι στο τέλος μετράνε πόσα έφαγαν.

Τοξότης Είσαι ο άνθρωπος που θα πάρει δέκα άγνωστους πάνω σε ένα πλοίο και θα τους κάνει παρέα, η “προξενήτρα ανάμεσα στην ήσυχη κοπελίτσα που διαβάζει το βιβλίο της στο κατάστρωμα και τον μυστηριώδη τύπο που καπνίζει απομονωμένος. Είσαι ο παγοθραύστης του ζωδιακού, εσύ θα θρυμματίσεις τον πάγο για να γίνουν τα καλύτερα κοκτέιλ, εσύ θα είσαι η ψυχή και το κέφι της παρέας, Τοξότη, εσύ, σουπερστάρ.

Αιγόκερως Θέλεις να σε κοιτάζουν στα μάτια (ή έστω να προσπαθούν) ενώ εσύ περιφέρεσαι ως VIP σε Χώρα νησιού της άγονης γραμμής/παραλιακή ντίσκο/κομψό κοκτέιλ πάρτι σε κήπο/κατάστρωμα πλοίου. Είσαι σαν ένα ζευγάρι γυαλιά που δεν περνούν απαρατήρητα και γοητεύουν όσο και (αν όχι περισσότερο) το βλέμμα που προφυλάσσουν. Είσαι αυτό που χρειάζονται όλοι και το ξέρεις. Γιατί ποιος μπορεί να φλερτάρει με τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς τα γυαλιά του;

Υδροχόος
Είσαι το μπιχλιμπίδι στο ποτήρι μας, το φαντεζί καλαμάκι στην παγωμένη λεμονάδα, τον φρέντο εσπρέσο, το Virgin Bloody Mary μας. Είσαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη γη και το νερό, το υγρό στοιχείο και στο σκονισμένο μυαλό μας, το ποτήρι με τα παγάκια και τον διψασμένο ουρανίσκο μας. Είσαι ο διαμεσολαβητής, ο συνδετικός κρίκος, είσαι η κόλα που κρατάει αυτό το καλοκαίρι στη θέση του: μέσα στην καρδιά μας.
Ιχθύες
Είσαι το ίδιο το δέρμα του καλοκαιριού, είσαι το μαγιό μας. Σε ψάχνουμε εμμονικά, μας ανεβάζεις στα ουράνια όταν εφαρμόζεις σωστά και μας ρίχνεις στα τάρταρα όταν αφήνεις να φανούν οι αδυναμίες μας. Είσαι η καλοκαιρινή στολή μας, η προστασία μας, το κοστούμι μας όταν αφήνουμε πίσω όλα τα άλλα και μένουμε εμείς και το νερό. Είσαι το σχήμα του νερού στο κεφάλι μας μέχρι την επόμενη βουτιά.
Πηγή: marieclaire.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments